Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Italijanski senat za korenito prepoved evtanazije

Objava: 30. 03. 2009 / 09:24
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Italijanski senat za korenito prepoved evtanazije

Italijanski senat je s prepričljivo večino sprejel zakon, ki nasprotuje evtanaziji. Osnutek, ki ga čaka le še potrditev poslanske zbornice, predvideva korenito prepoved evtanazije in samomora s pomočjo druge osebe. S sprejetjem tega zakona politični Rim odgovarja na primer ‘Eluana’, s katerim se je v začetku letošnjega leta soočala italijanske javnost. Kljub poskusom politikov, da bi dejanje preprečili, so zdravniki v Vidmu pacientki v dolgoletni komi ustavili oskrbo z vodo in umetno hrano, zaradi česar je 38-letna Eluana Englaro po nekaj dneh umrla.

150 članov senata je osnutek novega zakona podprlo, 123 pa jih je glasovalo proti. V novem zakonu bo oskrba z vodo in umetno hrano ločena od ukrepov za ohranjanje življenja. Prekinitev umetnega hranjenja odslej ne bo mogoča niti na predhodno izraženo voljo pacienta. Ta člen je bil v senatu deležen najburnejše razprave.

Cerkvena stran z veseljem pozdravlja sprejem novega zakona. Z njim bo prepovedana vsakršna oblika evtanazije, ob morebitnem izvajanju pa bodo zdravniki kazensko odgovorni.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh