Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Izjava slovenskih škofov pred predsedniškimi volitvami 2007

Objava: 12. 10. 2007 / 07:47
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Izjava slovenskih škofov pred predsedniškimi volitvami 2007

Izjava slovenskih škofov pred predsedniškimi volitvami 2007

V nedeljo, 21. oktobra 2007 bomo državljani Republike Slovenije volili novo predsednico oziroma predsednika. Na najvidnejše mesto v državi bomo postavili osebo, ki bo bistveno vplivala na razvoj naše mlade države in na uveljavljanje temeljnih vrednot, ki jih spoštujemo in uresničujemo v osebnem in družbenem življenju. Predsednik države ima pomembno vlogo tudi v mednarodni politiki, kar bo še posebej vidno v prvi polovici prihodnjega leta, ko bo Slovenija predsedovala Evropski uniji.

Ob predsedniških volitvah se slovenski škofje, odgovorni za prihodnost krščanske vere in vrednot v našem narodu, obračamo na Vas, dragi verniki, in na vse plemenito misleče ljudi, ter Vas vabimo k udeležbi na volitvah ter k treznemu premisleku, komu bomo dali svoj glas.

Volitve so državljanska in še posebej krščanska dolžnost. To je najboljša priložnost, da pokažemo, da je država naša skupna zadeva in da smo zanjo vsi odgovorni. Glas vsakega od nas je enakovreden in enako potreben. Ne more nam biti vseeno, kakšno je in kakšno bo v prihodnje politično, gospodarsko, socialno in duhovno stanje v domovini. Gre za prihodnost Slovenije, gre za prihodnost nas vseh. Z glasovanjem za najbolj primerno kandidatko ali kandidata za najvišje vodstveno mesto v državi prispevamo k resničnemu napredku države in naroda.

Na mesto predsednice ali predsednika države izberimo človeka z jasnim državniškim čutom in visoko moralno zavestjo. Izvolimo človeka, ki bo predsedniško funkcijo opravljal s pravim dostojanstvom, človeka z jasno vizijo prihodnosti naše dežele. Izvolimo človeka, ki bo znal zastaviti svojo besedo za spoštovanje slehernega državljana, za pravičnost in poštenost na vseh področjih življenja. Izvolimo človeka, ki bo s svojim delovanjem ustvarjal ozračje medsebojnega razumevanja, solidarnosti, sodelovanja, svobode in spoštovanja ter bo deloval za Slovenijo upanja, življenja in poštenja.

Tudi za predsedniške volitve veljajo misli blaženega škofa Antona Martina Slomška, ki jih je zapisal ob nekih volitvah: »Odprite oči, oglejte si in dobro premislite, koga boste volili. Izvolite si može po Božji volji, modre in pravične. Ne izbirajte jih po njihovih sladkih obljubah, zakaj kdor preveliko obeta, malo izpolni. Izberite si može po njihovih dosedanjih delih. Volite modro, izvolíte dobro!«

S to željo in v upanju, da se boste volitev udeležili ter preudarno volili, Vas iz srca pozdravljamo v Jezusu Kristusu. Njemu čast in slava vekomaj.



Vaši škofje

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh