Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Judje in muslimani razpravljajo o verski svobodi v Evropi

Objava: 04. 09. 2012 / 09:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Judje in muslimani razpravljajo o verski svobodi v Evropi

Temi srečanja verskih voditeljev iz osemnajstih držav v Parizu sta med drugim versko obrezovanje ter boj proti protisemitizmu in protiislamskih tokovom.

Judje in muslimani iz osemnajstih evropskih držav danes v Parizu pričenjajo z zasedanjem o položaju verske svobode v Evropi. Kot so sporočili z Evropskega judovskega kongresa, se dvodnevnega srečanja udeležuje okoli osemdeset verskih voditeljev. Med drugim naj bi razpravljali o boju proti protisemitizmu in protiislamskih tokovom, beseda pa naj bi tekla tudi o najnovejših poizkusih prepovedi verskega obrezovanja in klanja živali po verskih predpisih.

Predsednik Evropskega judovskega kongresa Moshe Kantor je vse to dogajanje ocenil kot ‘napad na slehernega vernika’ in tudi napad na svobodo mnenja, ki je temelj svobodne, demokratične in strpne Evrope. Muslimani in judje držijo skupaj, da bi jasno pokazali, kako ‘nihče ne more spremeniti naše kulture, našega izročila in naših verovanj’. Srečanje prireja Evropski judovski kongres v sodelovanju s ‘Fundacijo za etnično razumevanje’ in pariško mošejo.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh