Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bertone na veliki petek v L'Aquili

Objava: 10. 04. 2009 / 07:49
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bertone na veliki petek v L'Aquili

Papež Benedikt XVI. je pooblastil vatikanskega državnega sekretarja kardinala Tarcisia Bertoneja za svojega osebnega zastopnika na žalni slovesnosti za žrtve potresa v italijanski L'Aquili danes, na veliki petek. Bogoslužja se bo udeležil tudi papežev osebni tajnik Georg Gänswein 'kot znak papeževe osebne bližine'.

Vatikanska kongregacija za bogoslužje je izdala posebno dovoljenje, da lahko danes v L'Aquili kljub velikemu petku darujejo sveto mašo. Po katoliški liturgiji se sveta maša ne daruje med spominom na Jezusovo zadnjo večerjo, torej med velikim četrtkom, in velikonočno vigilijo, na veliko soboto zvečer. Kot so sporočili iz Vatikana, so dovoljenje za rekvijem izdali 'zaradi izredne teže dogodkov'.

L'Aquilski nadškof Giuseppe Molinari želi darovati sveto mašo za 278 žrtev potresa prav na veliki petek, saj se na ta dan kristjani spominjamo Jezusovega trpljenja in smrti. Med somaševalci v L'Aquili bo tudi generalni tajnik Italijanske škofovske konference, škof Mariano Crociata.

14. aprila bo L'Aquilo in celotno območje Abruzzov, ki ga je prizadel potres, obiskal predsednik Italijanske škofovske konference, kardinal Angelo Bagnasco.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh