Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinal Bertone: Zaradi zlorab je omadeževana podoba duhovnikov

Objava: 11. 06. 2010 / 08:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinal Bertone: Zaradi zlorab je omadeževana podoba duhovnikov

Vatikanski državni tajnik je spregovoril duhovnikom na mednarodnem srečanju v Rimu

S slovesno sveto mašo v baziliki sv. Pavla zunaj obzidja se je včeraj v Rimu začel drugi dan mednarodnega srečanja duhovnikov. Obred je vodil vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone. Na začetku svete maše je kanadski kardinal Marc Quellet vodil meditacijo za več tisoč navzočih duhovnikov.

Kardinal Bertone je v svojem nagovoru v sredo zvečer v vatikanski dvorani za avdience udeležencem srečanja spregovoril tudi o spolnih zlorabah znotraj katoliške Cerkve. Po kardinalovih besedah je verodostojnost Cerkve pri tem utrpela veliko škodo, nedopustno ravnanje nekaterih duhovnikov pa je vrglo slabo luč na ugled vseh.

Bertone je kolege duhovnike spomnil na papeževo izjavo s tiskovne konference med letom na Portugalsko. Sveti oče je takrat izjavil, da napadi na papeža in na Cerkev ne prihajajo le od zunaj, pač pa predvsem iz notranjih cerkvenih krogov. Cerkev po papeževih besedah zdaj potrebuje ‘čas za ponovno rojstvo in duhovno prenovo’. Bertone je ob tem izpostavil še ‘aktualnost in lepoto’ celibata.

Na mednarodno srečanje duhovnikov je v Rim pripotovalo okoli deset tisoč duhovnikov iz sedemindevetdesetih držav. S srečanjem se zaključuje mednarodno leto duhovnikov, ki ga je papež Benedikt XVI. razglasil 19. junija lani. Slovesni zaključek bodo s slovesno sveto mašo na Trgu sv. Petra v Vatikanu obeležili na današnji praznik Srca Jezusovega.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh