Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kardinali ob papeževem jubileju darovali ubogim

Objava: 05. 07. 2011 / 09:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kardinali ob papeževem jubileju darovali ubogim

Papež o bisernem jubileju svojega duhovništva: 'V teh šestdesetih letih se je skoraj vse spremenilo, zvestoba Boga pa je ostala'.

Kardinalski kolegij je papežu Benediktu XVI. ob njegovem bisernem duhovniškem jubileju namenil dar za uboge in potrebne meščane Rima. Dar kardinalov je svetemu očetu med slovesnim kosilom, ki so ga minuli petek priredili v čast Benediktu XVI., oznanil kardinal dekan Angelo Sodano, s tem pa so kardinali papežu izkazali pozornost ob njegovi skrbi za rimsko škofijo. V zahvalnem govoru, ki so ga v soboto v Vatikanu predstavili tudi javnosti, se je Benedikt XVI. spominjal pomembnejših postaj v svojem šestdesetletnem obdobju duhovništva, spregovoril pa je tudi o velikih spremembah, ki so se v tem času zgodile v Cerkvi in v svetu.

V letu njegovega duhovniškega posvečenja 1951 so bila nemška mesta še uničena, gospodarstvo je bilo na tleh, vladali sta tako materialna kot tudi duhovna stiska, je papež dejal v svojem govoru med slovesnim obedom v Sala Ducale. Obenem pa sta povsod vladali močna energija in volja za obnovo dežele ter obnovo v okviru evropske skupnosti narodov ter na temeljih vere. 'V tistem trenutku smo pričenjali z velikim navdušenjem in veseljem,' je poudaril papež.

Koncilu z vsemi velikimi upi je sledila kulturna revolucija leta 1968, ki je Cerkev privedla v stisko. Kot 'nepozabna' je Benedikt XVI. označil leta, ko je delal ob strani blaženega Janeza Pavla II. 'In nazadnje popolnoma nepričakovan trenutek 19. aprila 2005, ko me je Gospod poklical k novi nalogi. Le ob zaupanju v njegovo moč, ki sem se ji popolnoma predal, sem v tistem trenutku lahko izrekel svoj da', je nadaljeval papež. 'V teh šestdesetih letih se je spremenilo skoraj vse, zvestoba Boga pa je ostala,' je dejal Benedikt XVI.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh