Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kölnska stolnica najbolj priljubljena znamenitost v Nemčiji

Objava: 14. 01. 2011 / 11:49
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kölnska stolnica najbolj priljubljena znamenitost v Nemčiji

Sledita ji dresdenska cerkev Naše gospe in Brandenburška vrata v Berlinu.

Kölnska stolnica je najbolj priljubljena znamenitost v Nemčiji. Svetišče je v spletni anketi že četrto leto zapored pristalo na prvem mestu, sporočajo z Nemškega turističnega združenja. Na drugo in tretje mesto so uporabniki spletnih strani postavili dresdensko cerkev Naše gospe in Brandenburška vrata v Berlinu.

Kölnska stolnica je v primerjavi z letom poprej med Nemci še bolj priljubljena. Leta 2009 je prejela osem odstotkov vseh glasov, v zadnji anketi pa kar petnajst. Dresdensko cerkev Naše gospe je kot svojo najljubšo znamenitost navedlo nekaj več kot sedem odstotkov izprašanih, s čimer se je s predhodnega tretjega mesta povzpela na drugo, berlinska Brandenburška vrata pa so pristala za njo. Ta si je kot svojo najljubšo turistično znamenitost izbralo šest in pol odstotkov izprašanih.

Po anketi sodeč se kar dvainosemdeset odstotkov izprašanih zanima za turistične in kulturne znamenitosti, pri tem pa jih večina najprej pomisli na zgodovinske spomenike (41%), mogočne gradove (14%), dvorce in cerkve (13%). Devetdeset odstotkov izprašanih je navedlo, da so svojo najljubšo znamenitost vsaj enkrat v življenju že obiskali.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh