Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kratek poletni premor za papeža: julij brez splošnih avdienc

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 02. 07. 2022 / 09:15
Oznake: Cerkev, Papež, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.07.2022 / 12:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kratek poletni premor za papeža: julij brez splošnih avdienc
Običajen premor za splošne avdience ne pomeni, da papež Frančišek odhaja na dopust. FOTO: Vatican Media

Kratek poletni premor za papeža: julij brez splošnih avdienc

Papež Frančišek, kot običajno, tudi v letošnjem juliju ne bo imel sredinih splošnih avdienc, so včeraj sporočili z vatikanskega tiskovnega urada.

Redni tedenski sprejemi za romarje z vsega sveta ob sredah dopoldne se bodo nadaljevali 3. avgusta. Papež pa bo tudi v mesecu juliju skupaj z verniki molil nedeljsko opoldansko molitev angelovega češčenja na Trgu sv. Petra.

Običajni premor za splošne avdience seveda ne pomeni, da papež Frančišek odhaja na dopust. Za razliko od svojih predhodnikov v tem času navadno ne zapusti Vatikana in se ne preseli v Castel Gandolfo v Albanskem gričevju, poleg tega pa ima v svojem julijskem koledarju že določenih nekaj obveznosti.

V poletnih mesecih so predvideni štirje večji dogodki s papežem Frančiškom.

Poleg jutrišnje svete maše s kongovsko skupnostjo v Rimu v baziliki sv. Petra naj bi 24. julija za šest dni odpotoval v Kanado, kjer bo obiskal mesta Edmonton, Quebec in Iqaluit ter staroselsko prebivalstvo skupnosti Maskwacis. Po prvotnih načrtih naj bi jutri maševal v Kinšasi, vendar je bil njegov obisk Afrike zaradi težav s kolenom prestavljen.

FOTO: Vatican Media

V poletnih mesecih so sicer predvideni še štirje večji dogodki: v soboto, 27. avgusta, bo v vatikanski baziliki zasedal redni javni konzistorij, namenjen umestitvi novih kardinalov in glasovanju o nekaterih postopkih za kanonizacijo. Z novimi kardinali in vsem kardinalskih zborom bo sveti oče obhajal mašo v baziliki sv. Petra v torek, 30. avgusta. V nedeljo, 28. avgusta, bo obiskal italijansko mesto L’Aquila, 4. septembra pa bo na Trgu sv. Petra daroval sveto mašo, med katero bo za blaženega razglašen Božji služabnik papež Janez Pavel I.

Nalaganje
Nazaj na vrh