Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kristjani ne smemo skrivati svoje vere«

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 15. 04. 2013 / 12:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Kristjani ne smemo skrivati svoje vere«

Papež Frančišek je v nagovoru pred molitvijo 'Raduj se, kraljica nebeška' spomnil na kristjane, ki jih po svetu preganjajo zaradi njihove vere.

Papež Frančišek je v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo 'Raduj se, kraljica nebeška' spomnil na kristjane, ki jih po svetu preganjajo zaradi njihove vere. »V današnjem času številni kristjani trpijo zaradi preganjanja, zelo veliko jih je in v mnogih državah, zato molimo zanje z vso ljubeznijo naših src«, je sveti oče dejal vernikom, zbranim na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Obenem je pozval katoliške kristjane, naj svojo vero oznanjajo 'odprto in pogumno' in z znamenji bratske ljubezni.

Frančišek je ob tem spomnil na primer Jezusovih apostolov. Ti preprosti ljudje se v moči Svetega Duha 'niso bali nikogar in ničesar' in so preganjanje razumeli kot čast, je papež pojasnil množici več deset tisoč zbranih romarjev. Sporočilo tega svetopisemskega odlomka v Cerkvi ohranja veljavo za vse čase.

Kristjani v svetu trenutno veljajo za najbolj preganjano versko skupnost. Po vatikanskih navedbah je njihov položaj posebej ogrožen v Nigeriji, Somaliji in Keniji ter na Bližnjem Vzhodu. Tudi v Indiji vse pogosteje prihaja do nasilnih napadov hindujskih skrajnežev na tamkajšnje kristjane.

Kdor je resnično spoznal Jezusa Kristusa, ta 'ne more ravnati drugače kakor te svoje izkušnje deliti z drugimi', je prepričan papež Frančišek. Če kristjan naleti na nerazumevanje ali zavrnitev, bi moral po Jezusovem zgledu na to odgovoriti 'z ljubeznijo in močjo resnice'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh