Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Kristjani, obudite svoje hrepenenje po Bogu!'

Objava: 28. 03. 2011 / 08:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Kristjani, obudite svoje hrepenenje po Bogu!'

Papež je v včerajšnjem nagovoru pred molitvijo angelovega češčenja na tretjo postno nedeljo vernike pozval k iskreni pripravi na velikonočne praznike.

Papež Benedikt XVI. je vernike v postnem času pozval k spreobrnjenju in k iskreni pripravi na velikonočne praznike. Voda in hrana sta za človeka nujno potrebni, v notranjosti pa občuti 'globoko lakoto' in 'duhovno žejo', je sveti oče dejal v svojem nagovoru pred včerajšnjo molitvijo angelovega češčenja na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Jezus želi v nas prebuditi hrepenenje po resničnem, po lepem in dobrem, po Bogu, je sveti oče pojasnil množici več tisočih vernikov. V luči včerajšnjega evangelija je še dodal, da kjer nam zaradi greha in oddaljenosti od Boga grozi suša, se Jezus sam ponudi kot živa voda, ki v nas postane žuboreči potoček in nam daruje resnično življenje. Včerajšnji evangeljski odlomek, pogovor Jezusa s Samarijanko, kakor ga je opisal evangelist Janez, je bil v prvotni Cerkvi del priprave katehumenov na krst.

Sveti oče je med razlago pogovora med Jezusom in Samarijanko dejal, kako je Bog Oče Kristusa poslal, da odžeja našo žejo po večnem življenju tako, da nam podarja svojo ljubezen, vendar pa je za prejem Kristusovega daru potrebna naša vera. Vsemogočnost Ljubezni namreč vedno spoštuje človekovo svobodo, trka na njegovo srce in potrpežljivo čaka na njegov odgovor. Jezus nas še posebno v tem postnem času pričakuje, da bi nam spregovoril na srce, zato je papež vernike pozval, naj se za trenutek ustavijo v tišini, lahko v sobi, cerkvi ali na prostem, in prisluhnejo njegovemu glasu. Naj nam Devica Marija pomaga, je zaključil sveti oče, da ne bomo zgrešili tega srečanja, od katerega je odvisna naša resnična sreča.

Med pozdravi po molitvi in blagoslovu se je Benedikt XVI. obrnil na kardinala Elia Sgreccio in udeležence simpozija na temo o splavljenih otrocih, pozdravil pa je tudi družine članice gibanja Družinska ljubezen, ki so preteklo noč preživele v molitvi za rešitev dramatičnega položaja v Libiji.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh