Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krištofova nedelja in misijonska akcija Miva

Objava: 21. 07. 2010 / 14:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Krištofova nedelja in misijonska akcija Miva

Po župnijah v Sloveniji ta dan potekata blagoslov vozil in prostovoljna nabirka za misijonska vozila.

V Cerkvi na Slovenskem bomo v nedeljo, 25. julija 2010, praznovali Krištofovo nedeljo, ki jo zaznamuje misijonska akcija Miva. Kot poročajo s Tiskovnega urada SŠK, po župnijah v Sloveniji ta dan potekata blagoslov vozil in prostovoljna nabirka za misijonska vozila.

V akciji vozniki sodelujejo tako, da za vsak srečno prevoženi kilometer darujejo cent. Tisti, ki se bodo odločili za blagoslov avtomobila ali dar, bodo prejeli spominsko nalepko in magnet.

Misijonska molitvena zveza, ki je bila ustanovljena leta 1990 in šteje več kot 1500 članov, na Krištofovo nedeljo organizira tudi tradicionalno molitveno srečanje. V murskosoboški škofiji bo le-to letos potekalo v župniji Gornji Petrovci, začelo pa se bo s sveto mašo ob 16.00, za celjsko in mariborsko (nad)škofijo skupaj pa se bo v Olimju molitvena ura začela ob 15.30. Za ljubljansko in novomeško (nad)škofijo skupaj bo molitvena ura v Tržiču ob 18.00, v koprski škofiji pa bo v župniji sv. Marka v Kopru molitvena ura ob 16.30.

V okviru Misijonskega središča Slovenije deluje ustanova Miva-Slovenija, ki je članica svetovne Mive in že dve desetletji zbira sredstva za prevozna sredstva v misijonskih deželah. Večji del zbranih sredstev namenijo za potrebe slovenskih misijonarjev, vsako leto pa poskrbijo tudi za vozilo za potrebe neslovenskega misijonarja.

Z akcijo Miva vernike vabijo k poživitvi solidarnosti s tistimi, ki jim darovi za misijonska vozila posredno lahko rešijo življenje ali vrnejo zdravje. Vozila, ki jih uporabljajo misijonarji, med drugim omogočajo njihov prevoz in prevoz šoloobveznih otrok v šolo, uporabljajo pa jih tudi za prevoz gradbenega materiala za vzdrževanje in/ali gradnjo stavb: cerkva, šol ali dispanzerjev.

Misijonarji pri svojem poslanstvu potrebujejo prevozna sredstva, ker je njihovo delo večinoma vezano na območja, ki so precej oddaljena od urbanih in razvitih središč.

Dodatne informacije o akciji Miva kot tudi o Misijonskem središču Slovenije dobite na spletni strani: http://www.missio.si/index.html

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh