Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kubanska vlada nadleguje mater umrlega političnega zapornika

Objava: 20. 05. 2010 / 09:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kubanska vlada nadleguje mater umrlega političnega zapornika

Orlando Zapata Tamayo je umrl lanskega februarja za posledicami gladovne stavke

Kubanski disidenti so v začetku tedna sporočili, da Reino Luiso Tamayo, mater umrlega političnega zapornika Orlanda Zapate Tamaya, zunaj njenega doma nadlegujejo pripadniki kubanske vladne varnostne službe.

Kot je povedala Tamayeva, pritiskom komunistične vlade ni pripravljena popustiti in se ne bo vdala vladnemu nadlegovanju. Skupaj s svojimi somišljeniki bo nadaljevala svoj mirni protest proti državnemu režimu.

Pojasnila je, da je v začetku maja obiskala sinov grob na mestnem pokopališču in opazila, da je nekdo z belo barvo skušal zbrisati sinovo ime z nagrobnega spomenika. Tovrstni napadi na njeno zasebnost naj bi vplivali na njeno psihično počutje, z namenom, da bi opustila protivladni protest.

Kubanski disidenti so se na nadlegovanje Tamayeve odzvali z opozorilom vladi, da je dolžna poskrbeti za telesno in duševno dobrobit tako pokojnikove matere kot njene družine. Obenem so pozvali tudi mednarodne voditelje in medije, naj s pritiski prisilijo kubansko vlado k bolj človeškemu ravnanju z nasprotniki režima.

Orlando Zapata Tamayo je bil kubanski politični zapornik, ki je lanskega februarja umrl za posledicami gladovne stavke, saj mu pristojne oblasti niso posvečale nikakršne pozornosti.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh