Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Le družina lahko zagotovi pristno vzgojo vrednot’

Objava: 11. 08. 2009 / 09:15
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Le družina lahko zagotovi pristno vzgojo vrednot’

Včeraj se je v Amsterdamu začel peti Svetovni kongres družin

Včeraj se je v Amsterdamu začel peti Svetovni kongres družin, ki poteka pod naslovom ‘Moderne družine: tradicionalne vrednote’. V svojem govoru ob odprtju kongresa je namestnik generalnega tajnika Papeškega sveta za družino, škof Carlos Simon Vasquez, povedal, da je le družina tista, ki lahko ‘zagotovi pristno vzgojo vrednot’.

V imenu kardinala Ennia Antonellija, generalnega tajnika Papeškega sveta za družino, je škof Vasquez dejal, da so družinske vezi v današnjem svetu nujna potreba, saj le na ta način lahko oglašujemo resnično istovetnost družine. Cerkev družine ne more ‘posaditi na isto letalo’ kot posameznika ali državo, je pojasnil. Naravno družino, ki je izvir in zaklad družbe, tako Vasquez, moramo ohraniti na vseh ravneh.

Škof Vasquez je v svojem govoru navedel tudi nekaj odlomkov iz najnovejše okrožnice papeža Benedikta XVI. ‘Ljubezen v resnici’, v katerih je zapisano, da lahko le družina ‘zagotavlja pristno vzgojo človeških vrednot, saj omogoča nesebičnost in stalnost, ki sta nujno potrebni v vzgoji in izobraževanju’. Le če smo poklicani v očetovstvo in materinstvo, lahko odgovorno vzgajamo za odgovorno spolnost, ki s seboj prinaša potrebno povezavo med osebno in socialno etiko s pomočjo harmoničnega sobivanja, ki ga lahko nudi le družina. Še več, je dodal Vasquez, le družina lahko ‘služi kot kontrapunkt v trenutni svetovni gospodarski krizi, saj je v svojem bistvu vir socialne solidarnosti in družbenega napredka’.

Svetovni kongres družin je mednarodna mreža organizacij, strokovnjakov in ljudi dobre volje, ki podpirajo družino, prisotna pa je v več kot 60 državah po vsem svetu. Njen namen je ubraniti pomen družine kot socialne ustanove. Ustanovljena je bila leta 1997 v amerižkem Illinoisju, v preteklih letih pa so na kongresih zasedali že v Pragi (leta 1997), Ženevi (1999), mehiški prestolnici Ciudad de Mexico (2004) ter Varšavi (2007).

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh