Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letošnji križev pot o trpljenju družin

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 03. 2016 / 09:06
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Letošnji križev pot o trpljenju družin

Papež je kardinalu Bassettiju zaupal svojo željo o tematiki besedil.

Kardinal Gualtiero Bassetti, nadškof v Perugii, je pisec letošnjih premišljevanj ob križevem potu v Koloseju na veliki petek, za kar ga je po navedbah Radia Vatikan prosil papež Frančišek, ki se pobožnosti križevega pota tradicionalno udeležuje.



V besedilih je v ospredju tematika trpljenja, kot je za Radio Vatikan pojasnil kardinal Bassetti in dodal, da bo ob štirinajstih postajah govora o trpljenju sodobnega človeka, družin in o preganjanju kristjanov po vsem svetu.

Po lastnih navedbah pa kardinal ni pripravil le »negativnih besedil«, temveč želi tudi pokazati, da sta ljubezen in odpuščanje močnejša od trpljenja. Jezusovo vstajenje je »veliko oznanilo upanja, ki ga moramo prenašati prihodnjim rodovom«. Križev pot je najdaljša izmed slovesnosti v velikem tednu in traja skoraj tri ure.

Pričakovati pa je tudi, da bo papež še pred začetkom velikega tedna objavil težko pričakovano apostolsko spodbudo o lanskoletni vesoljni škofovski sinodi o zakonski zvezi in družini, na kar sta pred kratkim namignila tako sam sveti oče kot tudi predsednik Papeškega sveta za družino, nadškof Vicenzo Paglia.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
365 dni z Božjo besedo
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh