Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Luč miru iz Betlehema letos sveti tudi v Latinski Ameriki

Objava: 14. 12. 2010 / 10:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Luč miru iz Betlehema letos sveti tudi v Latinski Ameriki

Med ekumenskim bogoslužjem na Dunaju so luč miru razdelili dvajsetim mednarodnim skavtskim delegacijam, med njimi so bili letos prvič tudi predstavniki iz Argentine.

Luč miru iz Betlehema bo ob letošnjem Božiču svetila tudi v Latinski Ameriki. Med ekumenskim bogoslužjem na Dunaju so luč miru minulo soboto razdelili dvajsetim mednarodnim skavtskim delegacijam, med njimi so bili letos prvič tudi predstavniki iz Argentine. Skavti bodo luč prenesli v svoje domovine. Kot že v prejšnjih letih so se letošnjega ekumenskega bogoslužja poleg številnih evropskih narodov udeležili tudi skavti iz Združenih držav Amerike.

Ekumensko bogoslužje v do zadnjega kotička napolnjeni cerkvi v dunajski župniji Neuerdberg so vodili dunajski pomožni škof Stephan Turnovszky, duhovnik anglikanske Cerkve John Dunbar Koch in predstavnik armenske apostolske Cerkve Haigazoun Najarian. Škof Turnovszky je mlade skavte v svojem nagovoru pozval, naj se v svojem življenju obračajo za Jezusom. 'On je namreč luč sveta, mi pa smo prenašalci luči,' je dejal dunajski pomožni škof.

Predstavniki skavtov so izrazili upanje, da bi letošnja luč miru vžgala upanje tudi v tistih ljudeh, ki trenutno v sebi ne morejo občutiti notranjega miru, in po njihovih besedah se upanje, da bo svet nekoč le postal kraj miru, ne bo nikoli razblinilo.

Betlehemsko lučko je konec novembra iz Jezusovega rojstnega mesta na Dunaj prinesel desetletni Stefan Ivatovic, luč pa naj bi tradicionalno prenašala sporočilo miru. Vsako leto jo v Evropo prinese otrok, ki se je izkazal na prav poseben način. Stefana Ivatovica, ki obiskuje šolo pri frančiškanih v avstrijskem Vöcklabrucku, njegova učiteljica opisuje kot vzornega učenca, ki je vedno pripravljen pomagati. Njegova starša sta na Zgornje Avstrijsko prišla med vojno v nekdanji Jugoslaviji, družina pa danes velja za 'vzorčni primer uspele integracije'.

Akcija Luč miru, ki jo vsako leto prireja avstrijska medijska mreža ORF, letos poteka že petindvajsetič.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh