Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Male domače Cerkve'

Objava: 26. 11. 2010 / 09:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Male domače Cerkve'

V Rimu te dni poteka kongres o krščanski družini v organizaciji Papeškega sveta za družino.

Dvesto ljudi iz osemintridesetih držav se je včeraj zbralo v Rimu na tridnevnem mednarodnem kongresu o krščanski družini v organizaciji Papeškega sveta za družino, poročajo pri vatikanskem radiu. Namen kongresa z naslovom 'Krščanska družina, subjekt evangelizacije' je pokazati in okrepiti vlogo družine ne le kot naslovljenke, marveč tudi kot sporočevalke evangeljskega sporočila.

Že drugi vatikanski cerkveni zbor je kot primarno nalogo družine, male domače Cerkve, opredelil prenašanje vere na otroke. Udeleženci mednarodnega kongresa so o tem razpravljali na prvi dan zasedanja, ko so bili pogovori posvečeni duhovnosti in misijonarski odgovornosti družine v vsakdanjem življenju, prisluhniti pa je bilo mogoče tudi pričevanjem družin o njihovem življenju.

Danes bo beseda tekla o navzočnosti družine v pastorali, pri čemer bo posebna pozornost posvečena krščanski vzgoji otrok in mladostnikov, pripravi zaročencev na sklenitev zakonske zveze, pomoči družinam, ki se spoprijemajo s težavami, ter neobičajnim parom.

Na jutrišnji, zadnji dan mednarodnega kongresa, bodo udeleženci razpravljali o misijonarskem delovanju družin v družbi, o njihovem pričevanju za solidarnost in o njihovem prizadevanju v civilni družbi, o izkušnjah prostovoljstva in dejavnostih družbenega, kulturnega in političnega značaja, v katere se družine dejavno vključujejo.

Mednarodni kongres o krščanski družini je včeraj dopoldne s sveto mašo odprl predsednik Papeškega sveta za družino kardinal Ennio Antonelli, ki je v svojem nagovoru izpostavil pomen evharistije v življenju krščanskih družin. Zakonski partnerji in krščanska družina v udeležbi pri sveti maši po kardinalovih besedah najdejo svojo oporo. Kristus zakonskim partnerjem vedno znova sporoča svojo svatbeno ljubezen do Cerkve ter poživlja in krepi njihovo zakonsko ljubezen; dela jih sposobne ljubiti se med seboj tako, kot jih ljubi Cerkev, je poudaril kardinal Antonelli. Dodal je še, da na ta način krščanske družine vedno bolj postajajo male domače Cerkve in vedno bolj subjekti evangelizacije.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh