Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Marija in Jožef sta zgled tudi danes«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 28. 12. 2015 / 09:01
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Marija in Jožef sta zgled tudi danes«

Papež Frančišek: Sveta Družina je za vse vernike »pristna šola evangelija«.

Sveta Družina, Marija, Jožef in Dete Jezus, je lahko po besedah papeža Frančiška zgled tudi za sodobne družine. Od nje lahko »vsaka družina dobi dragocene smernice za lastni način življenja in življenjske izbire ter zajema moč in modrost za svojo vsakodnevno pot«, je sveti oče dejal v nagovoru med opoldansko molitvijo na včerajšnjo nedeljo Svete družine, ko se je na Trgu sv. Petra v Vatikanu zbrala množica vernikov.



Družinsko jedro Jezusa, Marije in Jožefa je za vse vernike, predvsem pa za družine, »pristna šola evangelija«, je dejal papež. Marija in Jožef nas učita otroke sprejemati kot Božji dar in jih vzgajati v sodelovanju z Božjim stvarstvom, tako da vsak otrok svetu podari svoj nasmeh. Otroci v družini, ki drži skupaj, osebnostno zorijo, deležni so brezpogojne ljubezni, nežnosti, medsebojnega spoštovanja, odpuščanja, obenem pa izkušajo veselje do življenja.

Sveta Družina nas uči, kako je vsaka krščanska družina poklicana biti »domača Cerkev«, je nadaljeval sveti oče. Njena naloga je »osvetljevati kreposti evangelija in postati kvas dobrote v družbi«. Značilne lastnosti Svete Družine so še notranja zbranost in molitev, medsebojno razumevanje in spoštovanje, požrtvovalnost, delo in solidarnost.

Papež Frančišek se je izrecno zahvalil vsem družinam: »Prisrčno in hvaležno pozdravljam vse družine, še posebej v tem času, ko so marsikje deležne nerazumevanja in najrazličnejših težav, ki jih skušajo oslabiti.«

Po molitvi in blagoslovu je sveti oče pozval vse države Srednje Amerike, naj si prizadevajo najti takojšnjo rešitev za dramo številnih kubanskih migrantov, ki so se v tem času znašli v težavah na območju med Nikaragvo in Kostariko, saj so mnogi med njimi postali žrtve trgovine z ljudmi.

Vir: Kathpress / Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine (T.P.)

Kupi v trgovini

Ljubim, torej sem
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh