Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša ob 30-letnici razglasitve obnovljene in razširjene Škofije Koper

Objava: 20. 12. 2007 / 08:15
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Maša ob 30-letnici razglasitve obnovljene in razširjene Škofije Koper

Koprski ordinarij msgr. Metod Pirih bo v nedeljo, 6. januarja 2008, na praznik Gospodovega razglašenja oz. na svete tri kralje v stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja ob 10.00 daroval zahvalno mašo ob 30-letnici Škofije Koper. Praznik je priložnost za hvaležnost Bogu, svetemu očetu Pavlu VI., škofu Janezu Jenku ter mnogim duhovnikom, ki so si prizadevali za ureditev škofije.

V torek, 8. januarja 2008, bo minilo 30 let, odkar je takratni apostolski nuncij v Jugoslaviji msgr. Micchele Cecchini v navzočnosti vseh slovenskih škofov ter škofov nekaterih sosednjih škofij, številnih duhovnikov in množice vernikov razglasil obnovljeno in razširjeno koprsko škofijo. Dne 17. oktobra 1979 je papež Pavel VI. izdal bulo z naslovom V prvih letih, s katero je obnovil staro koprsko škofijo in združil ozemlje dotedanje apostolske administrature v novo Škofijo Koper, ki jo je pridružil ljubljanski cerkveni pokrajini (metropoliji). Msgr. Janez Jenko je postal prvi redni škof obnovljene koprske škofije, v katero spadajo slovenska ozemlja goriške nadškofije ter tržaško-koprske in reške škofije.


Dodatne informacije dobite pri tiskovnem predstavniku koprske škofije, mag. Božu Rustji, tel. 05/611–72–24, e-naslov: bozo.rustja@ognjisce.si

TU SŠK

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh