Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša za policiste in druženje v Srednji vasi v Bohinju

Za vas piše:
J. I.
Objava: 25. 09. 2023 / 05:32
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.09.2023 / 05:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Maša za policiste in druženje v Srednji vasi v Bohinju
Maše so se udeležili tudi vidni predstavniki družbe in Cerkve. FOTO: J. I.

Maša za policiste in druženje v Srednji vasi v Bohinju

V nedeljo, 24. septembra, je bila v Srednji vasi v Bohinju maša za policiste, po njej pa tudi druženje udeležencev.

Mašo je vodil upokojeni beograjski nadškof metropolit msgr. Stanislav Hočevar. FOTO: J. I.

Policijski vikar Igor Jereb je v uvodu povedal: »Spoštovani, vesel sem vsakega od vas, ki ste danes tukaj. Skupaj bomo preživeli čas v cerkvi in pozneje na druženju. Skupaj bomo prosili za srečo in blagoslov za vse policiste in policistke ter za ostale uslužbence in uslužbenke Policije in Ministrstva za notranje zadeve. Prosili bomo za uspešno delo in za dobre odnose med sodelavci. Hkrati pa bomo molili za vse pokojne iz policijskih vrst in z ministrstva. Naj nas dogodek nagovori in pripomore k širini za sprejemanje vsakega v vsej njegovi različnosti ...«

»Naj nas dogodek nagovori in pripomore k širini za sprejemanje vsakega v vsej njegovi različnosti ...« FOTO: J. I.

Mašo je vodil upokojeni beograjski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Hočevar. Prisotni pa so bili tudi Boštjan Poklukar, minister za notranje zadeve, mag. Senad Jušić, generalni direktor policije, bohinjski in blejski župan, župnik v Srednji vasi dr. Gašper Kočan, duhovnik Ivan Skalivski, župnik v Metliki in v Radatovićih, ki je hkrati tudi vikar grškokatoliškega škofa iz Križevcev za razseljene ukrajinske vernike na območju Slovenije, policist Aleš Rozman s sodelavci, ki vedno znova lepo pripravijo dogodek, vsi sodelavci Duhovne oskrbe v policiji, izmed katerih je dr. Aleksander Erniša tudi uradno zastopal Evangeličansko cerkev augsburške veroizpovedi v Sloveniji.

Po maši je bila še pogostitev udeležencev. FOTO: J. I.

Dogodka naj bi se udeležil tudi prezbiter Srbske pravoslavne cerkve Branislav Todorić, vendar mu je izredni dogodek preprečil, da bi prišel.

Sproščeno druženje udeležencev. FOTO: J. I.

Prisotnost predstavnikov različnih verskih skupnosti kaže na njihovo skupno željo po sodelovanju in povezovanju, pa tudi na pripravljenost za skupno delo v blagor policistov, ki delujejo v blagor državljanov.

FOTO: J. I.

FOTO: J. I.

FOTO: J. I.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh