Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mednarodna zdravniška konferenca o zaščiti življenja

Objava: 26. 03. 2009 / 10:03
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mednarodna zdravniška konferenca o zaščiti življenja

Na Slovaškem ta konec tedna prirejajo mednarodno zdravniško konferenco o vprašanjih naravnega načrtovanja družine in zaščite življenja. V petek, 27., in v soboto, 28. marca, se bodo v spomin na slovaškega zdravnika in krščansko-demokratskega politika Antona Neuwirtha (1921 – 2004) v severnoslovaškem zdraviliškem kraju Rajecke Teplice zbrali njegovi stanovski kolegi.

Pobudnik srečanja je slovaško nevladno združenje ‘Forum života’(‘Forum za življenje’), k ga je ustanovila slovaška članica Evropskega parlamenta in predsednica Odbora EP za pravice žensk in enakost spolov Anna Zaborska. Med predavatelji bo tudi predsednik italijanskega združenja ‘Movimento per la vita’, član Evropskega parlamenta Carlo Casini. Anna Zaborska je zdravnica in hčerka Antona Neuwirtha.

Anton Neuwirth, letos na Slovaškem beležijo že peto obletnico njegove smrti, je bil tudi zdravnik, od leta 1992 do 1994 pa je deloval kot poslanec slovaškega Narodnega sveta. Leta 1993 je kanidiral na prvih slovaških predsedniških volitvah, od julija 1994 do marca 1998 pa je bil veleposlanik Republike Slovaške pri Svetem sedežu.

Neuwirth je bil kot goreč katoličan deležen krivičnega ravnanja tako v času fašizma kot v obdobju komunističnega režima. Po očetovi strani je bil judovskega porekla in dvanajst članov njegove družine je bilo deportiranih v koncentracijska taborišča.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh