Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi prehodili pot luči

Za vas piše:
Urban Šifrar
Objava: 14. 04. 2023 / 08:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2023 / 08:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi prehodili pot luči
Mladi so pobožnost pot luči molili v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani. FOTO: Urban Šifrar

Mladi prehodili pot luči

V sredo velikonočne osmine smo v cerkvi Srca Jezusovega v Ljubljani mladi v organizaciji Katoliške mladine prehodili pot luči.

To manj znano nadaljevanje križevega pota, nekaj desetletij stara pobožnost, ki izvira iz salezijanskega reda, nam je pomagalo, da smo bolje doživeli skrivnosti Kristusovega vstajenja, tega največjega dogodka naše vere, in se spomnili dogodkov, ki so jih v tem času doživljali učenci. 

Po 14 postajah smo ob navzočnosti našega Gospoda v Najsvetejšem zakramentu prebirali evangeljske odlomke, kratka razmišljanja in molitve, vmes pa ob spremljavi orgel peli velikonočne pesmi.

Razmišljali smo denimo o tem, kako se je vstali Gospod prikazal Mariji Magdaleni, učencema na poti v Emavs, apostolu Tomažu, kako je Petru podelil prvo mesto, o vnebohodu … in tako sledili Pavlovemu nasvetu, ko pravi: “Spominjaj se Jezusa Kristusa, ki je bil obujen od mrtvih, Davidovega potomca, kakor sem oznanjal v svojem evangeliju.” (2 Tim 2,8)

Če bi se tudi sami želeli sprehoditi po tem romanju vere, Vii Lucis, razmišljali o Kristusovem vstajenju ter odkrijli pot svetlobe, s katero Kristus sije skozi naša življenja, prilagamo besedilo pobožnosti, ki so jo molili mladi --> Via Lucis.docx

Nalaganje
Nazaj na vrh