Zapri
Iskanje

Mladinski strateški forum

Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 12. 08. 2021 / 19:56
Oznake: Mladi, Politika
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2021 / 20:23
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Mladinski strateški forum

Mladinski strateški forum
Med govorci bosta tudi Janez Janša in mag. Matej Tonin. FOTO: Kabinet predsednika vlade
Na mladih svet stoji. To želi dokazati tudi Mladinski strateški forum 2021, na katerem bodo mladi iz vse Evrope izmenjali poglede na trenutno dogajanje po svetu, Evropi in v Sloveniji ter razpravljali o smereh prihodnjega razvoja.

Mladinski strateški forum, pri katerem si bodo kot organizatorji prvič v tej obliki roko podali Slovenska demokratska mladina in Mlada Slovenija ter mednarodna partnerja JEUNE in Konrad Adenauer Stiftung (KAS), bo potekal v soboto, 14. avgusta 2021, od 9.30 naprej v Mariboru.

Med govorniki premier in trije ministri

Med govorniki bodo tudi predsednik vlade Janez Janša in ministri mag. Matej Tonin (za obrambo), dr. Anže Logar (za zunanje zadeve) in Mark Boris Andrijanič (za digitalno preobrazbo). Otvoritvene nagovore bodo imeli Dominik Štrakl (SDM), Katja Berk Bevc (MSi) in Holger Haibach (KAS).

Kdo bo sodeloval na omizjih?

Sicer pa bodo na omizjih sodelovali predstavniki mednarodnih organizacij, tujih in domačih političnih strank, akademiki, novinarji in drugi mladi strokovnjaki. Vstop na dogodek bo dovoljen zgolj ob upoštevanju pogoja PCT.


Mladinski strateški forum je odgovor na potrebo po kreiranju platforme za odprto izmenjavo idej, po spodbujanju vrednot demokracije, svobode in odgovornosti, po povezovanju interesnih organizacij na domači in mednarodni ravni ter po mreženju podobno mislečih mladih voditeljev.


Kako po pandemiji? Naloga za mlade podjetnike

Na prvem panelu »Kako zagnati svet po pandemiji? Naloga za mlade podjetnike« se bodo za govorniškim odrom izmenjali Patrik Kovacs, Alberto Carvalho Neto in Mark Boris Andrijanič.

Največ govorcev bo na drugem panelu

Govorci na drugem panelu »Svoboda govora ali progresivni program. Sobivanje ali konflikt?« bodo Federico V. Potočnik, Maria Fuster, Stefan Andonovski in Krzysztof Kubon.

Bo svet spremenil EU ali bo EU spremenila svet

Na tretjem panelu z naslovom »Bo svet spremenil EU ali bo EU spremenila svet« pa bodo spregovorili Philipp Depisch, Matevž Malčič in Igor Kovač.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem, ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi naše dnevne novice o družbi in Cerkvi bile še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej, za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh