Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Molitev za mir v Assisiju proti zlorabi vere

Objava: 05. 01. 2011 / 10:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Molitev za mir v Assisiju proti zlorabi vere

Papež Benedikt XVI. je k molitvi za mir v mestece v srednji Italiji povabil tudi predstavnike drugih verstev in krščanskih veroizpovedi.

Napovedana molitev za mir, ki naj bi jo papež Benedikt XVI. s predstavniki različnih verstev in veroizpovedi molil v Assisiju, naj bi bila po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija znamenje proti zlorabi vere za upravičevanje nasilja.

Temeljno sporočilo molitve za mir je, da v imenu Boga nikoli več ne smemo sprožiti ali voditi kakršne koli vojne, je p. Lombardi minuli ponedeljek pojasnil v pogovoru za italijansko radijsko postajo Rai Uno. Ne smemo dovoliti, je še dejal vatikanski tiskovni predstavnik, da bi nas razdvajalo sovraštvo in nam dajalo nove povode za začetek vojn med verstvi in kulturami.

Benedikt XVI. je v začetku leta napovedal obisk Frančiškovega rojstnega kraja Assisija v letošnjem oktobru, k molitvi za mir v mestece v srednji Italiji pa je povabil tudi predstavnike drugih verstev in krščanskih veroizpovedi. Povod za vabilo je svetovni dan molitve za mir, ki so ga v Assisiju na pobudo nekdanjega papeža Janeza Pavla II. prvič priredili pred petindvajsetimi leti, 27. oktobra 1986.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/8FFF2C7259465255C125780D002EADF6?OpenDocument

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh