Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Kitajskem posvetili novega škofa s soglasjem Vatikana

Objava: 04. 04. 2011 / 08:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Kitajskem posvetili novega škofa s soglasjem Vatikana

Paul Liang Jiansen je novi škof škofije Jiangmen.

Na Kitajskem so prvič po nedavnih nesoglasjih med Vatikanom in vlado v Pekingu ponovno posvetili škofa s soglasjem obeh strani. Kot je poročala rimska agencija AsiaNews, so šestinštiridesetletnega Paula Lianga Jiansena za škofa v Jiangmenu na jugovzhodu Kitajske posvetili minulo sredo. Slovesnost v katedrali mesta Jiangmen je vodil nadškof Joseph Gan Junqiu, po poročanju agencije AsiaNews pa je bilo prisotnih še pet škofov, katerih posvečenje je bilo v Vatikanu prav tako potrjeno.

Odnosi med Vatikanom in kitajsko vlado so se konec minulega leta po prehodni sprostitvi ponovno zaostrili. Vzrok za zaostritev je bilo škofovsko posvečenje lanskega novembra, pa tudi skupščina državnemu režimu naklonjenega in s strani papeža nepriznanega 'Patriotskega združenja kitajskih katoličanov'.

Novi škof Paul Liang Jiansen se je rodil 6. maja 1964, od leta 2000 pa je opravljal službo generalnega vikarja v škofiji Jiangmen. Mesto škofa v omenjeni škofiji je bilo od leta 2007 prazno, tam pa po navedbah agencije AsiaNews živi okoli dvajset tisoč katoličanov. Zanje skrbi sedem duhovnikov in dvajset redovnic.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh