Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Kitajskem zaprli duhovnika

Objava: 25. 07. 2008 / 09:44
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Kitajskem zaprli duhovnika

Kitajci tako rekoč odštevajo zadnje dneve do poletnih olimpijskih iger v Pekingu, vanje je usmerjena pozornost domače in svetovne javnosti; v ozadju pa ostaja tisto, kar meče senco na to državo velikanko. Med drugim tudi zapiranje duhovnikov. Ustanova kardinala Kunga, ki ima svoj sedež v Stamfordu v ZDA, še posebej pazljivo pa spremlja cerkvena dogajanja na Kitajskem, je objavila poročilo, da so kitajske oblasti zaprle dva duhovnika papežu zveste Cerkve. Stara sta od 42 do 45 let, bila sta iz province Hebei, »pregrešila« pa sta se, ker sta se kljub temu, da nista imela dovoljenja, udeležila romanja v kitajsko narodno Marijino svetišče Šešan v Šanghaju. To sta naredila ob svetovnem dnevu molitve za katoličane na Kitajskem 24. maja, h kateri je verne po vsem svetu še posebej povabil papež Benedikt XVI. Od takrat se je za duhovnikoma zabrisala vsaka sled.

Kot ve povedati ustanova kardinala Kunga, je tiste dni v Šešan romalo več tisoč ljudi. Oblasti so jim hotele to preprečiti. Poostrile in okrepile so nadzor nad romarji, hotelom in restavracijam so ukazale, da jih ne smejo sprejeti.

Vladi poslušno »domoljubno združenje kitajskih katoličanov« (PACC) je romarjem svetovalo, naj, namesto da romajo v Šešan, ostanejo v domačih škofijah in molijo za mir, papeža, uspešen začetek olimpijskih iger v Pekingu in vrhunske dosežke kitajskih športnikov na njih.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh