Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na mednarodni konferenci o Libiji tudi predstavnik Svetega sedeža

Objava: 30. 03. 2011 / 06:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na mednarodni konferenci o Libiji tudi predstavnik Svetega sedeža

Apostolski nuncij v Veliki Britaniji, msgr. Antonio Mennini, se je srečanja zunanjih ministrov držav mednarodne koalicije v Londonu udeležil kot opazovalec.

Srečanja zunanjih ministrov držav mednarodne koalicije, ki sodelujejo v vojaški operaciji v Libiji, se je kot opazovalec udeležil tudi apostolski nuncij v Veliki Britaniji Antonio Mennini, je potrdil tiskovni predstavnik Svetega sedeža p. Federico Lombardi. Srečanja, ki je včeraj potekalo v Londonu, sta se med drugim udeležila generalni tajnik Organizacije združenih narodov Ban Ki Moon in predsednik komisije Afriške zveze Jean Ping.

Kontaktna skupina za Libijo pod vodstvom Francije, Velike Britanije in ZDA združuje države, ki sodelujejo pri vojaških napadih na Gadafiju zveste sile ali pa zgolj podpirajo vojaško posredovanje v tej severnoafriški državi. Mednarodne konference so se udeležili zunanji ministri več kot petintridesetih držav, med njimi tudi Slovenije.

Pred začetkom srečanja je apostolski nuncij msgr. Mennini spregovoril tudi za Radio Vatikan. Kot je zatrdil, je glavno pričakovanje to, da bi koalicijske in druge države omogočile dosego cilja, na katerega je v nedeljo pokazal Benedikt XVI., namreč da bi se vojaški spopadi čimprej končali in bi se lahko začelo pripravljati načrt za ponovno vzpostavitev miru v Libiji; za vse libijske prebivalce, ne glede na njihovo ideološko, politično, versko in etično pripadnost, pa bi se spet začelo normalno življenje.

Tako kot papež, ki je izpostavil prednostno vlogo človeške osebe in zaščito nedolžnih civilistov, je msgr. Mennini poudaril zaščito žrtev nasilja, krivic in napadov. Po njegovih besedah bo zelo pomembno vzpostaviti tudi program, ki ne bo usmerjen le v neposredno materialno pomoč, ampak bo prav tako obsegal konkretni razvoj, sestavljen iz različnih stopenj in političnih dogodkov, da bi se tako ponovno vzpostavilo stanje, utemeljeno na pravičnosti in miru. Mennini je pri tem izpostavil, da miru ni brez odpuščanja in da bo pri tem katoliška Cerkev v Libiji lahko imela zelo pomembno in nepogrešljivo vlogo. Apostolski nuncij v Londonu je še povedal, da papeževe besede in delovanje Svetega sedeža pomenijo pomoč pri odkrivanju najglobljih in najpristnejših vzgibov celotne človeške družine.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh