Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Na Rakovniku v Ljubljani odprli četrto Misijonsko vas

Objava: 19. 10. 2007 / 11:22
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Na Rakovniku v Ljubljani odprli četrto Misijonsko vas

Misijonsko središče Slovenije letos že četrto leto izvaja projekt z naslovom Misijonska vas. Letošnje dogajanje se je začelo danes ob 8. uri na Rakovniku v Ljubljani, končalo pa se bo v nedeljo zvečer z mašo, ki jo bo vodil mariborski pomožni škof Peter Štumpf. "Misijonska vas je namenjena predstavitvi življenja, kulture in navad nam oddaljenih narodov in ljudstev Azije, Afrike, Amerike in Oceanije," so v sporočilu za javnost zapisali v Misijonskem središču Slovenije.

Program današnjega dne je namenjen predvsem otrokom in mladim, ki si lahko na Rakovniku med drugim ogledajo predstavitev misijonskih vasi in spoznajo kulturo in način življenja z vseh celin, se srečajo z misijonarjem, se učijo igrati na avstralski inštrument didgeridoo, preizkusijo svoje znanje o kontinentih, njihovih značilnostih in misijonarjih ter si ogledajo razstavo o misijonarju Andreju Majcnu. Ob 18.30 pa bo v cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku uvodna maša, ki ji bo sledil glasbeni večer z nastopi Odkloplenga Grege, Stična banda in Boruta s prijatelji.

Sobota bo namenjena romarjem, skupinam ministrantov, birmanskim skupinam, veroučencem, župnijskim svetom in vsem, ki si želijo ogledati Misijonsko vas. Program bo podoben kot danes, po maši ob 18.30 pa bo sledil filmski večer. Danes in v soboto je vsako uro od 8. do 12. ure možen voden ogled po Misijonski vasi. Ogled bo možen še v nedeljo, ko bo ob 15. uri na vrsti misijonska tombola. Projekt se bo v nedeljo zaključil z mašo, ki jo bo daroval mariborski pomožni škof Peter Štumpf.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh