Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Načrti za kapelo v čast žrtev nesreče pri Smolensku

Objava: 28. 04. 2010 / 08:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Načrti za kapelo v čast žrtev nesreče pri Smolensku

Poljski škofje razmišljajo o gradnji spominske kapele žrtvam 'Druge katinske katastrofe'

Poljski škofje razmišljajo o gradnji spominske kapele v čast žrtvam letalske nesreče pri Smolensku, je za poljsko katoliško agencijo povedal generalni tajnik Poljske škofovske konference, pomožni škof Stanislaw Budzik.

Kot je dejal, je 'ruska stran' v ta namen že predlagala katoliško cerkev blizu Katina, ob grobovih poljskih vojnih ujetnikov, ki jih je sovjetska tajna služba pobila leta 1940. Katin je od mesta letalske nesreče oddaljen okoli petindvajset kilometrov.

Pri katinskem spomeniku, ki je posvečen tudi sovjetskim žrtvam Stalinovega terorja iz tridesetih let prejšnjega stoletja, sta 7. aprila letos predsednika vlade Rusije in Poljske, Vladimir Putin in Donald Tusk, skupaj položila temeljni kamen za rusko pravoslavno cerkev. V Katinu in drugih zahodno ruskih krajih so dobrega pol leta po začetku druge svetovne vojne na ukaz sovjetskega diktatorja Jozefa Stalina postrelili skupno 22.000 poljskih oficirjev in intelektualcev.

10. aprila letos pa so v letalski nesreči pri mestu Smolensk življenje izgubili poljski predsednik Lech Kaczynsky in vseh preostalih petindevetdeset potnikov in članov posadke.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh