Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Napoved dogodkov za silvestrovo in novo leto

Objava: 31. 12. 2010 / 13:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Napoved dogodkov za silvestrovo in novo leto

Slovenski škofje bodo nocoj darovali slovesne zahvalne maše ob zaključku leta.

Silvestrovanje nadškofa Stresa z brezdomci

Ljubljanski nadškof Anton Stres bo nocoj ob 20.30 obiskal brezdomce na silvestrovanju, ki ga v Vincencijevem domu na Taboru v Ljubljani pripravlja Vincencijeva zveza dobrote.


Maše, ki jih bodo škofje darovali na silvestrovo

Na silvestrovo, ki je zadnji dan v koledarskem letu, obeležujemo god sv. Silvestra. Ta dan je lahko tudi priložnost, da izrečemo zahvalo za vse, kar smo preteklih 365 dni prejemali na vseh področjih našega življenja; na materialnih in duhovnih.

Škofija Celje

Zahvalno mašo ob sklepu koledarskega leta bo v stolnici sv. Danijela v Celju nocoj ob 18.00 daroval škof Stanislav Lipovšek.

Nadškofija Maribor

Zahvalno mašo ob sklepu koledarskega leta bo v stolnici sv. Janeza Krstnika v Mariboru nocoj ob 18.00 daroval nadškof metropolit Franc Kramberger.


Maše, ki jih bodo škofje darovali na novoletni dan

Na novoletni dan poleg prvega dneva v novem koledarskem letu obeležujemo več dogodkov. 1. januarja 2011 bomo praznovali 44. svetovni dan miru, za katerega je papež Benedikt XVI. napisal poslanico z naslovom Verska svoboda – pot do miru. V katoliški Cerkvi je 1. januar tudi praznik Božje Matere Marije in Jezusovega imena.

Škofija Celje

Mašo ob svetovnem dnevu miru in prazniku Marije, Matere Božje bo v stolnici sv. Danijela v Celju jutri, v soboto, 1. januarja 2011, ob 10.00 daroval škof Stanislav Lipovšek.

Nadškofija Ljubljana

Mašo ob svetovnem dnevu miru in prazniku Marije, Matere Božje bo v stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani jutri, v soboto, 1. januarja 2011, ob 16.00 daroval nadškof metropolit Anton Stres.

Somaševanje ob svetovnem dnevu miru, prazniku Marije, Matere Božje in 11. obletnici razglasitve bazilike Marije Pomagaj za slovensko narodno Marijino svetišče bo na Brezjah jutri, v soboto, 1. januarja 2011, ob 16.00 vodil pomožni škof Anton Jamnik.

Nadškofija Maribor

Mašo ob svetovnem dnevu miru in prazniku Marije, Matere Božje bo v stolnici sv. Janeza Krstnika v Mariboru jutri, v soboto, 1. januarja 2011, ob 10.00 daroval nadškof pomočnik Marjan Turnšek.


Napovednik dogodkov ob prehodu v novo leto objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh