Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Narodno romanje bolnikov in invalidov na Brezje

Objava: 13. 06. 2007 / 08:04
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Narodno romanje bolnikov in invalidov na Brezje

V soboto, 16. junija 2007, bo na Brezjah tradicionalno 39. slovensko romanje bolnikov, invalidov in starejših na Brezje, ki ga bo letos vodil murskosoboški škof, msgr. dr. Marjan Turnšek. Slovesno somaševanje se bo začelo ob 10.30 na trgu pred baziliko, pred tem pa bo skupna molitev rožnega venca. Ob 14.00 bodo v cerkvi pete litanije Matere Božje.

Slovensko romanje bolnikov, invalidov in starejših organizira mesečnik Ognjišče, romanje je v 39-letni zgodovini prešlo v narodni dan bolnikov, ki ga v vesoljni Cerkvi sicer obhajamo 11. februarja, na god lurške Matere Božje, v Cerkvi na Slovenskem pa tretjo soboto v juniju na Brezjah.

Romanja se udeležijo tudi mladi, ki pomagajo bolnim in ostarelim romarjem tako, da jim delijo okrepčilo, pomagajo zasesti želena mesta in po potrebi nudijo prvo pomoč. Po želji poskrbijo tudi za zakrament sv. spovedi ali za duhovni pogovor. Verni mladi se s tem vzgajajo za sprejemanje drugačnosti prizadetih in v luči krščanske ljubezni do bližnjega rastejo v odprtosti za pomoč drugim. Med sv. mašo bolnikom, ki to želijo, podelijo zakrament bolniškega maziljenja. Bolniki in invalidi pri maši sodelujejo z branjem beril in prošenj. Vsakoletno romanje na Brezje je samo ena od oblik skrbi Cerkve na Slovenskem za bolnike, invalide in ostarele.

Zavzeti župniki za svoje župljane organizirajo posebne avtobusne prevoze na Brezje. Romarji dobijo posebno knjižico s programom, molitvami in pesmimi, ki jim omogoča bolj dejavno sodelovanje. Radio Ognjišče bo sv. mašo neposredno prenašal, da bodo tako duhovno povezani z dogajanjem tudi tisti, ki zaradi bolezni in starosti ostajajo doma oz. v bolnišnicah in domovih za ostarele.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh