Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Natančen datum papeževega obiska na Hrvaškem še ni določen

Objava: 11. 11. 2010 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Natančen datum papeževega obiska na Hrvaškem še ni določen

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je predstavil del papeževega programa za prihodnjo pomlad in dokončno izključil možnost obiska Benedikta XVI. v Latinski Ameriki.

Papež Benedikt XVI. je drugi papež po Janezu Pavlu II., ki bo od njene osamosvojitve leta 1991 obiskal Hrvaško, vendar natančen datum njegovega obiska pri naših vzhodnih sosedih zaenkrat še ni določen.

Kot je poročal hrvaški katoliški časnik ‘Glas koncila’, je hrvaški primas in zagrebški nadškof, kardinal Josip Bozanić, napovedal, da bo Benedikt XVI. hrvaške vernike obiskal ‘en konec tedna v prvi polovici leta 2011’. Pomladni termin obiska na Hrvaškem je omenjal tudi vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi v enem izmed pogovorov v času papeževega potovanja po Španiji.

Po besedah kardinala Bozanića bodo na Hrvaškem ob papeževem obisku priredili ‘Narodni dan družine’. Obisk svetega očeta sta 29. oktobra obenem potrdila tako hrvaški predsednik Ivo Josipović kot tudi kardinal Bozanić.

Predsednik Hrvaške škofovske konference, nadškof Marin Srakić, je za ‘Glas koncila’ povedal, da bo Benedikt XVI. najveretneje obiskal le hrvaško prestolnico Zagreb. Potrditev obiska na Hrvaškem nadškof Srakić ocenjuje kot ‘dobro znamenje’, saj so Hrvati po njegovih besedah trenutno sredi reform in so nujno potrebni tudi duhovne prenove.

Na prednostnem seznamu je seveda vse večji problem razpadanja družinskih struktur. Nadškof Srakić meni, da je največja reforma na Hrvaškem potrebna ravno na področju družinskega življenja, saj nanj vplivajo reforme z vseh ostalih področij, tako šolska, gospodarska kot tudi politična.

Poleg obiska na Hrvaškem je zaenkrat potrjeno le še papeževo potovanje v Madrid na svetovni dan mladih avgusta prihodnje leto. Vsekako je dokončno izključena možnost za obisk Benedikta XVI. v Latinski Ameriki. V medijih so se pojavile domneve, da utegne sveti oče obiskati drugo največjo katoliško deželo na svetu, Mehiko. Doslej je sedanji papež Latinsko Amerijo obiskal enkrat, ko je pred tremi leti slovesno odprl generalno konferenco škofov Latinske Amerike in Karibov v Braziliji.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh