Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Newyorška nadškofija zapira sedemindvajset šol

Objava: 13. 01. 2011 / 10:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Newyorška nadškofija zapira sedemindvajset šol

Cerkveno vodstvo zagotavlja, da bo štiri tisoč sedemsto učencev imelo možnost prešolanja na druge katoliške šole.

Newyorška nadškofija bo zaprla sedemindvajset šol. Vzrok za zaprtje je vedno nižje število vpisanih učencev in previsoki stroški, je po navedbah časnika 'The New York Times' pojasnilo cerkveno vodstvo. Prizadetih šestindvajset osnovnih šol in ena gimnazija v tekočem letu namreč iz nadškofijske blagajne terjajo skupno deset milijonov ameriških dolarjev (7,7 milijonov evrov) podpore.

Po podatkih newyorške nadškofije v primerjavi z omenjenimi šolami preostalih sto devetinosemdeset katoliških šol na župnijski ravni prejema skupno trinajst milijonov dolarjev (deset milijonov evrov) podpore na leto. Večina teh šol se po navedbah časnika financira s šolninami, ki preračunano znašajo med dva tisoč tristo in štiri tisoč šeststo evrov na učenca v šolskem letu, pa tudi z zasebnimi darovi v župnijah.

Zaprtje šol ob zaključku šolskega leta bo rezultat dveletnega procesa nove strukturizacije cerkvenega izobraževalnega sistema v newyorški nadškofiji, ki šteje okoli poltretji milijon katoličanov. Cerkveno vodstvo je po navedbah časnika 'The New York Times' zagotovilo, da bo štiri tisoč sedemstotim učencem, ki jih zaprtje šol prizadene, omogočilo prešolanje na druge katoliške šole

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh