Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nočno peš romanje na Brezje in na Ptujsko Goro

Objava: 17. 06. 2008 / 08:50
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Nočno peš romanje na Brezje in na Ptujsko Goro

Romanje na Brezje

Škofijski odbor za mladino, Društvo SKAM in skupnost prostovoljcev Iskre ob koncu šolskega leta organizirajo 37. škofijsko peš romanje mladih na Brezje. Začetek romanja bo v petek, 27. junija, v župniji Kranj Šmartin (Stražišče), v tamkajšnjem kulturnem domu poleg cerkve. Od 21. do 23. ure bo potekal spremljevalni program: zbiranje, druženje, petje ob spremljanju oratorijskega banda iz Cerkelj na Gorenjskem, obujanje spominov na preteklo leto in okrogla miza na temo družina, priprava na zakon. Gostje bodo dramski igralec Gregor Čušin in predstavniki Zavoda iskreni.net. Romarska pot se bo ob 23. uri začels v župnijski cerkvi s kratkim besednim bogoslužjem in blagoslovom romarjev. Zaključna romarska sveta maša bo na Brezjah ob 5.30 uri zjutraj. Somaševanje bo vodil ljubljanski nadškof Alojz Uran.

Zaradi prometne varnosti naj si vsak romar priskrbi kresničko, baterijo ali odsevni jopič. Za povratek z Brezij (do Kranja in Ljubljane) bodo na voljo posebni avtobusi.

Dodatne informacije dobite na Škofijskem odboru za mladino, tel. 01/426–84–77, e-naslov: gregor.kunej@rkc.si.


Romanje na Ptujsko Goro

Nadškofijski odbor za mladino Maribor in mladi iz dekanije Dravsko polje bodo ob zaključku šolskega, študijskega in veroučnega leta v noči od 24. na 25. junij 2008 organizirali zahvalno nočno peš romanje na Ptujsko goro pod naslovom Pojdimo skupaj!

Romanje se bo začelo pri cerkvi v Župečji vasi pod Ptujsko Goro, okvirni program pa bo sledeč: ob 21.00 se bo začelo zbiranje pri cerkvi v Župečji vasi, ob 21.30 pa bo skupni začetni program s poudarkom na spoznavanju, druženju, pregledu leta in blagoslovu romarjev. Ob 22.30 bodo romarji z baklami odšli proti Ptujski Gori, ob 23.30 pa bo duhovni program s pripravo na sv. mašo, ki se bo začela ob 24.00. Ob 01.15 je predvidena malica. Ob 01.30 bo v okviru nočnega programa več različnih možnosti: čaščenje Najsvetejšega (taizejska molitev), obisk nočnega kina, spanje ali možnost za pogovor in spoved. Ob 04.00 bo molitev hvalnic z zajtrkom. Sledi odhod domov.

Organizatorji romarjem priporočajo, naj zaradi prometne varnosti s seboj vzamejo kresničke.
Za jutranji prevoz proti Mariboru bo poskrbljeno.

Dodatne informacije dobite na Škofijskem odboru za Mladino, tel. 0590780 – 315, e-naslov: mb.som@rkc.si.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh