Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi anglikanski škof homoseksualec?

Objava: 06. 07. 2010 / 07:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi anglikanski škof homoseksualec?

Jeffrey John, trenutno dekan v kraju St. Alban's blizu Londona, je pred leti sklenil civilnopravno partnerstvo s kolegom duhovnikom

Anglikanska Cerkev bo morda kmalu dobila škofa, ki javno priznava svojo homoseksualnost. Kot je poročal britanski časnik ‘The Sunday Times’, je Jeffrey John trenutno najverjetnejši kandidat za anglikanski škofovski sedež v škofiji Southwark. John je favorit skupine, ki je britanskemu predsedniku vlade sicer predložila dve imeni za imenovanje novega škofa. Predsednik vlade lahko njihove predloge zavrne ali pa eno izmed imen predloži britanski kraljici Elizabeti II. Monarhinja je poglavarka državne anglikanske Cerkve.

Komisija za imenovanje želi v tem tednu oddati svoje dokončne predloge, piše ‘The Sunday Telegraph’. Kot še poročajo pri časniku, vodilni anglikanski škofje doslej niso imeli nikakršnih pripomb na kandidaturo.
Jeffrey John, trenutno dekan v kraju St. Alban's blizu Londona, je pred leti sklenil civilnopravno partnerstvo s kolegom duhovnikom, Grantom Holmesom. Po lastnih navedbah pa sicer živi v celibatu.

John je bil že leta 2003 imenovan za škofa v angleškem Readingu. Imenovanje je poskrbelo za številna nasprotovanja zaradi njegove javno priznane homoseksualnosti. Zaradi burnih razprav je takrat nadškof v Canterburyju, Rowan Williams, zahteval njegov umik še pred nastopom škofovske službe.

Svetovna anglikanska skupnost že leta razpravlja o javno priznanih homoseksualcih v škofovskih službah. Spor, pri katerem gre tudi za istospolne skupnosti in duhovniško posvečevanje žensk, je v številnih krajevnih Cerkvah že poskrbel za ustanovitev cerkvenih vzporednih in nasprotnih struktur.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh