Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Novi predsednik Papeškega sveta za pastoracijo preseljencev in turistov

Objava: 01. 03. 2009 / 22:30
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Novi predsednik Papeškega sveta za pastoracijo preseljencev in turistov

Sveti oče Benedikt XVI. je v soboto, 28.februarja, sprejel odstop kardinala Renata Raffaela Martina s položaja predsednika Papeškega sveta za pastoracijo preseljencev in turistov; kardinal Martino je odstop ponudil zaradi dosega starosti 75 let. Na njegovo mesto je papež imenoval monsinjorja Antonia Mario Vegliòja, do sedaj tajnika Kongregacije za vzhodne Cerkve.

Položaj predsednika Papeškega sveta za pastoracijo preseljencev in turistov je združen s funkcijo predsednika Papeškega sveta ‘Iustitia et Pax’. V okviru reforme rimske kurije je papež Benedikt XVI. marca 2006 oba urada združil, kar je v obeh uradih povečalo vpliv in pristojnost tajnikov. V zadnjih tednih je s svojimi kritičnimi izjavami o varnostno političnih odločitvah italijanske vlade za pozornost prav posebej poskrbel drugi mož Papeškega sveta za pastoracijo preseljencev in turistov, nadškof Agostino Marchetto.

Antonio Maria Vegliò, rojen leta 1938, je bil v duhovnika posvečen leta 1962. Nastopil je diplomatsko službo Svetega sedeža; leta 1985 je bil imenovan za nadškofa in hkrati nuncija na Papui – Novi Gvineji. Zatem je služboval v zahodni Afriki ter na zahtevnem položaju nuncija v Libanonu. Leta 2001 je bil imenovan za tajnika Kongregacije za vzhodne Cerkve.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh