Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Občni zbor Škofijske Karitas Koper

Objava: 03. 03. 2011 / 14:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Občni zbor Škofijske Karitas Koper

Letni občni zbor se bo pričel s sveto mašo, po maši pa bodo udeleženci sejo nadaljevali v prostorih Škofijske gimnazije Vipava.

V Vipavi bo jutri, v soboto, 5. marca 2011, potekal letni občni zbor Škofijske Karitas Koper. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bo ob 9. uri v župnijski cerkvi sv. Štefana sveta maša, ki jo bo daroval koprski škof msgr. Metod Pirih. Po maši bodo udeleženci sejo nadaljevali na Goriški cesti 29 v prostorih Škofijske gimnazije Vipava, kjer bo potekal statutarni del občnega zbora. Sledilo bo predavanje Bogdana Žorža in pogovor na temo krepitev odpornosti kot dobrodelnost. Ob 16. uri bo plenum in sklep.

Škofijska Karitas Koper je v letu 2010 na območju Škofije Koper nadaljevala z vsemi začetimi programi pomoči ljudem v različnih stiskah, poleg tega pa se je intenzivno soočila s posledicami naraščajoče brezposelnosti oz. gospodarske krize. V letu 2010 se je pomoč Karitas dotaknila 36.935 oseb ali 14,16 % prebivalcev tamkajšnje škofije.

Številke iz zbranih poročil, ki bodo podrobneje objavljene v zborniku, prikazujejo, da je štiri tisoč stalnih in občasnih prostovoljcev, ki delujejo znotraj mreže Karitas, opravilo več kot 113.000 ur prostovoljnega dela ter da je pomoč v obliki hrane, higienskega materiala, šolskih potrebščin, obleke, obutve in pohištva ter plačila nujnih računov prejemalo več kot 3.600 družin in posameznikov. Škofijska Karitas Koper je razdelila 15.000 paketov, teža hrane in higienskega materiala pa je znašala 360 ton. V programe posvojitve na razdaljo je bilo vključenih 170 otrok. Neposredna vrednost materialne in finančne pomoči družinam, posameznikom in otrokom (brez prostovoljnega dela) je znašala 790.000 EUR. Vrednost vseh programov, ki so potekali na nivoju župnijskih, območnih, dekanijskih ali škofijske Karitas je skupno znašala 1,2 milijona EUR pomoči, pri čemer prostovoljno delo ni bilo vključeno.

Oblike nematerialne pomoči so zajemale počitniške dejavnosti, preventivne programe za otroke, brezdomce in zasvojene ter specifične programe v okviru Zavoda Karitas Samarijan kot so Materinski dom, Varna hiša, Medgeneracijska središča in Vrtnica. Prostovoljci so zabeležili več kot 70.000 pogovorov z družinami, šolarji, ostarelimi, bolnimi in tistimi, ki so se na Škofijsko Karitas Koper obrnili po pomoč.

Dodatne informacije so na voljo na spletnem naslovu http://karitas-kp.rkc.si//.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh