Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obisk predsednika RS dr. Danila Türka na Teološki fakulteti

Objava: 06. 12. 2010 / 10:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obisk predsednika RS dr. Danila Türka na Teološki fakulteti

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk bo jutri, v torek, 7. decembra 2010, v okviru tedna univerze obiskal Teološko fakulteto.

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk bo jutri, v torek, 7. decembra 2010, v okviru tedna univerze obiskal Teološko fakulteto, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. V vlogi gostitelja se bo obiska udeležil tudi rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Radovan Stanislav Pejovnik.

Obisk se bo začel ob 11.00 v veliki dvorani Teološke fakultete na Poljanski cesti 4 v Ljubljani in bo predvidoma trajal do 12.30. Po uvodnem pozdravu dekana Teološke fakultete prof. dr. Stanka Gerjolja bo predsednik nagovoril študentke in študente ter sodelavke in sodelavce fakultete. Beseda bo tekla o vlogi teologije in zaposljivosti diplomantov ter o nekaterih etičnih in moralnih izzivih slovenske družbe. Po uradnem delu bo tudi možnost za pogovor z gospodom predsednikom.

Teološka fakulteta je sicer ena od petih ustanovnih fakultet Univerze v Ljubljani, svoje korenine pa ima v srednjeveških samostanskih in katedralnih sholah, ki so kasneje prerasle v prve univerze. Predhodnik današnje Teološke fakultete je bil jezuitski kolegij, ki je v Ljubljani deloval v letih od 1601 do 1773.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani http://www.teof.uni-lj.si/

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh