Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Objavljen program papeževega obiska v Španiji

Objava: 29. 09. 2010 / 07:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Objavljen program papeževega obiska v Španiji

Španska škofovska konferenca je objavila tudi posebno spletno stran o papeževem obisku v Santiagu in Barceloni.

Španska škofovska konferenca je oblikovala posebno spletno stran o papeževem obisku Španije, kamor bo bo sveti oče Benedikt XVI. na dvodnevni obisk odpotoval 6. novembra letos. Na spletni strani, ki je na voljo v španskem, angleškem, francoskem in italijanskem jeziku, je mogoče najti uradne informacije o potovanju, program obiska in obširni življenjepis svetega očeta. Na omenjeni spletni strani bo papežev obisk mogoče spremljati tudi neposredno. Kot je znano, bo Benedikt XVI. 6. novembra obiskal romarsko svetišče Santiago de Compostela, 7. novembra pa Barcelono, kjer bo cerkev Sagrada Familia povzdignil v baziliko.

V Vatikanu so že objavili natančen program papeževega potovanja v Španijo. V soboto, 6. novembra, bo sveti oče odpotoval v Santiago de Compostela, kjer bo takoj po prihodu nagovoril španske vernike in se srečal s španskim prestolonaslednikom princem Felipejem in z njegovo soprogo princeso Leticijo. Zatem bo papež obiskal baziliko sv. Jakoba in tam nagovoril zbrano množico.

Po kosilu s španskimi kardinali in člani Španske škofovske konference bo Benedikt XVI. prvi dan obiska v Španiji zaključil s slovesno sveto mašo ob zaključku svetega kompostelskega leta. Proti večeru bo odpotoval v Barcelono.

V nedeljo, 7. novembra, se bo papež sestal s španskim kraljevim parom, s kraljem Juanom Carlosom in kraljico Sofijo. Srečanje je predvideno v muzejski dvorani barcelonskega svetišča Sagrada Familia, kasneje pa bo Benedikt XVI. v isti cerkvi daroval sveto mašo ter blagoslovil cerkev in njen oltar.

Po sveti maši bo papež na trgu pred cerkvijo z zbranimi verniki molil opoldansko molitev angelovega češčenja in nato nagovoril vse prisotne. Zatem bo v Barceloni obedoval s krajevnimi kardinali in škofi. Popoldne bo obiskal škofijsko ustanovo za invalide, ki jo vodijo frančiškanske sestre Presvetega Srca Jezusovega, v večernih urah pa bo po krajši poslovilni slovesnosti na barcelonskem letališču poletel proti Rimu.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh