Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obredi velikega tedna, ki jih bo vodil sveti oče

Objava: 26. 03. 2013 / 08:12
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Obredi velikega tedna, ki jih bo vodil sveti oče

Na velikonočni dan bo papež Frančišek daroval sveto mašo na Trgu sv. Petra, nato pa bo z osrednje lože bazilike podelil tradicionalni blagoslov Urbi et Orbi.

S cvetno nedeljo smo vstopili v veliki teden. Kot poroča Radio Vatikan, bo papež Frančišek v teh dneh vodil več slovesnosti. V četrtek, 28. marca, bo ob 9.30 daroval krizmeno mašo v vatikanski baziliki sv. Petra. Somaševali bodo kardinali, patriarhi, nadškofi, škofi in duhovniki, prisotni v Rimu. Ob 17.30 pa bo obiskal rimski zapor za mladoletne Casal del Marmo, kjer bo obhajal spomin Gospodove zadnje večerje. Obred bo med drugim zaznamovalo dejanje umivanja nog. Na veliki petek ob 17. uri bo sveti oče v vatikanski baziliki vodil običajen obred, katerega del so branje pasijona, čaščenje križa in obhajilo. Ob 21.15 se bo v rimskem Koloseju začel križev pot. Premišljevanja ob posameznih postajah je pod vodstvom maronitskega patriarha kardinala Béchare Boutrosa Raïa letos pripravila skupina mladih iz Libanona. Na koncu bo zbrane vernike nagovoril tudi sveti oče in jim podelil apostolski blagoslov.

V soboto, 30. marca, bo papež Frančišek obhajal velikonočno vigilijo, ki se bo začela ob 20.30. Najprej bo v atriju vatikanske bazilike blagoslovil ogenj, nato pa bodo skupaj s kardinali v procesiji vstopili v baziliko. Na velikonočni dan bo papež Frančišek daroval sveto mašo, ki se bo pričela ob 10.15, na Trgu sv. Petra. Na koncu pa bo še z osrednje lože bazilike podelil tradicionalni blagoslov mestu in svetu (Urbi et Orbi).

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh