Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Oskarjevec in salezijanci’

Objava: 26. 02. 2009 / 09:49
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Oskarjevec in salezijanci’

Kaj imajo skupnega z Oskarjem nagrajeni film in salezijanci? Odgovor nam razkriva članek, ki režiserja nagrajenega filma ‘Slum Dog Millionaire’ Dannyja Boyla predstavlja z druge, javnosti manj znane plati.

Poleg osmih zlatih kipcev je režiser Danny Boyle za svoj film ‘Slum Dog Millionaire’ prejel tudi prisrčne čestitke britanskih salezijancev . Boylov nekdanji učitelj, salezijanec pater Tony Bailey, se je skupaj s svojimi sobrati uspeha nekdanjega dijaka silno razveselil. Filmsko nagrado bratje salezijanci vidijo kot odlično reklamo za salezijansko pedagogiko, ki so je deležni učenci Don Boskove šole v britanskem Boltonu.

Pater Tony Bailey je 12 let poučeval na salezijanskem kolegiju Thornleigh, v tistem času pa je bil tam kot dijak tudi Danny Boyle. Salezijanski pater se spominja, kako je mladi Danny razmišljal o tem, da bi postal duhovnik.

Najuspešnejši film z letošnje podelitve prestižnih filmskih nagrad v Los Angelesu pripoveduje zgodbo o zapostavljenemu otroku z ulice v indijski gospodarski prestolnici Bombay. Opisuje en dan v življenju fantiča po imenu Jamal Malik, ki po srečnem naključju – lahko mu rečemo tudi Božja previdnost – obogati na televizijskem kvizu. Pri pisanju scenarija se je scenarist oprl na zgodbo romana ‘Q and A’ (Question and Answer / Vprašanje in odgovor)indijskega diplomata Vikasa Swarupa. Boyle je film snemal tudi v bombayskih slumih, torej najrevnejših predelih mesta.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh