Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Ostarele osebe so tvoji stari starši«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 29. 07. 2020 / 07:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2020 / 10:42
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Ostarele osebe so tvoji stari starši«

Vatikanska kampanja, ki so jo navdihnile papeževe besede med nedeljsko opoldansko molitvijo angelovega češčenja.

Foto: Vatican Media

Vatikanski Dikasterij za laike, družino in življenje je v ponedeljek začel kampanjo z naslovom »Ostarele osebe so tvoji stari starši«, ki so jo navdihnile besede papeža Frančiška, izrečene med nedeljsko opoldansko molitvijo angelovega češčenja. Kot poroča Radio Vatikan, želi omenjeni dikasterij s kampanjo povabiti mlade z vsega sveta, naj izkažejo bližino ostarelim, ki so osamljeni.

V sporočilu za javnost, ki so ga objavili ob tej priložnosti, je zapisano, da je »osamljenost ostarelih mogoče premagati tudi ob doslednem upoštevanju zdravstvenih predpisov, povezanih s koronavirusom. Epidemija je posebej hudo prizadela ostarele in je presekala že tako šibke vezi med generacijami. Vendar upoštevanje razdalje ne pomeni sprejeti usode samote in zapuščenosti.«

Da bi zagotovili spoštovanje ukrepov, ki so v veljavi v različnih državah, kampanja spodbuja mlade, naj ostarelim v svoji župniji ali naselju pošljejo objem preko telefonskega ali video klica oz. podobe. Kjer ali kadar bo mogoče, pa mlade vabijo, naj svoj objem konkretno izrazijo s tem, da ostarele obiščejo.

S kampanjo je povezan ključnik #sendyourhug, preko katerega želijo razširiti pobudo. Najpomenljivejše objave bodo objavili na družabnih omrežjih Dikasterija za laike, družino in življenje @laityfamiliylife.

Pri dikasteriju upajo, da se bo mogla tudi preko te kampanje uresničiti želja papeža Frančiška, ki je zapisal: »Želim si naslednje: svet, ki bi živel nov objem med mladimi in ostarelimi.« (Predgovor h knjigi Modrost časa).

Ob koncu sporočila za javnost je dikasterij spomnil še na besede svetega očeta med nedeljsko opoldansko molitvijo angelovega češčenja.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh