Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. je sprejel člane SŠK

Objava: 25. 01. 2008 / 07:22
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. je sprejel člane SŠK




Papež Benedikt XVI. je včeraj dopoldne, 24. januarja, na zasebni avdienci posamično sprejel štiri škofe ordinarije (nadškofa Urana in Krambergerja ter škofa Piriha in Glavana) in njihove spremljevalce, nato pa še vse slovenske škofe skupaj.

Nadškof Uran je povedal, da se škofje zavedajo pomembnosti sedanjega trenutka, ko se lahko kot pastirji Cerkve na Slovenskem na grobovih apostolov srečajo z vrhovnim pastirjem ter začutijo vesoljno razsežnost Katoliške Cerkve. Svetemu očetu se je zahvalil za njegovo pričevanje za resnico ter dostojanstvo človeške osebe. Velikega pomena je bila ustanovitev treh novih škofij in nove metropolije, ki omogočajo tesnejši in bolj osebni stik škofa z duhovniki in verniki. Omenil je tudi Plenarni zbor Cerkve na Slovenskem (1997–2000) in izvajanje njegovih sklepov. Slovence z Bavarsko, papeževo rodno deželo, povezujejo skupne korenine misijonarskega delovanja od 8. stoletja dalje. Nadškof Uran je papeža ponovno povabil na pastoralni obisk v Slovenijo in mu podaril izvod Biblie Slavice.

Sveti oče je dobro seznanjen tako z družbenimi razmerami kot tudi z življenjem Cerkve v Sloveniji. Vsakega škofa posebej je spodbudil k zaupanju, saj po molitvi in žrtvi prihaja tudi Božji blagoslov.

TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh