Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. je sprejel člane Sveta Generalnega tajništva škofovske sinode – SEDOC

Objava: 22. 01. 2008 / 12:33
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. je sprejel člane Sveta Generalnega tajništva škofovske sinode – SEDOC

Te dni v Vatikanu zaseda Svet Generalnega tajništva škofovske sinode, ki pripravlja zasedanje Škofovske sinode, ki bo od 5. do 26. oktobra letos, na temo Božja beseda v življenju in poslanstvu Cerkve. V ponedeljek, 21. januarja, jih je sprejel papež Benedikt XVI. in na začetku dejal, da ima krščansko upanje tudi skupnostno razsežnost, kakor je to na široko obrazložil v svoji zadnji okrožnici Spe Salvi –Rešeni v upanju. Biti v edinosti s Kristusom, piše v okrožnici, pomeni biti za vse, kakor je Kristus prišel za vse. Biti za druge je posebnost kristjana. To pa zato, ker namreč obstaja notranja povezava med ljubeznijo do Boga in odgovornostjo za ljudi, kar omogoča, da ne zapademo v individualizem odrešenja in v zgolj zasebno upanje. Verjamem, je nadaljeval papež, da je mogoče načelo upanja vtkati v izkušnjo škofovske sinode in se zavzeti za vse cerkve. S temi besedami je sveti oče člane Sveta Generalnega tajništva povabil, naj v pripravah prihodnje škofovske sinode tudi upoštevajo celovito tematiko o krščanskem upanju. Toliko bolj, ker bodo na prihodnji škofovski sinodi razmišljali o Božji besedi v življenju in poslanstvu Cerkve.

Velike naloge cerkvene skupnosti v sodobnem svetu, med katerimi naj posebej podčrtam evangelizacijo in ekumenizem, je dejal sveti oče, so osredotočene na božjo besedo, hkrati pa jih ta opravičuje in podpira. Misijonska dejavnost Cerkve in evangelizacija črpata svoj navdih v celoti in imata za cilj Gospodovo milostno razodetje. Pa tudi ekumenski dialog ne more temeljiti le na modrih človeških besedah ali na prebrisanih strateških zamislih, ampak ga mora navdihovali edinole božja beseda, ki jo je Bog zaupal svoji Cerkvi. V tem okviru nauk sv. Pavla razodeva posebno moč, ki je nedvomno utemeljena na božjem razodetju, pa tudi na njegovi apostolski izkušnji, ki je po dogodku na areopagu v Atenah postala dokončna zavest, da odrešenjska moč prihaja edinole od Svetega Duha.

Papež Benedikt XVI. je omenil srečno naključje, da Cerkev namreč letos obhaja leto sv. Pavla, ki bo škofe spodbudilo, da poglobljeno razmišljajo o tem velikem apostolu in glasniku božje besede. Po spreobrnjenju je sv. Pavel ostal do smrti zvest božji besedi, zato naj nas njegov zgled opogumlja, da tudi mi sprejmemo božjo besedo in jo vnesemo v naše vsakdanje življenje ter zvesto hodimo za Kristusom, je zaključil papež Benedikt XVI. svoj govor.

RV

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh