Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo v soboto posvetil pet novih škofov

Objava: 02. 02. 2011 / 10:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo v soboto posvetil pet novih škofov

Kandidati bodo škofovsko posvečenje prejeli v vatikanski baziliki sv. Petra.

Papež Benedikt XVI. bo prihodnjo soboto, 5. februarja, posvetil pet novih škofov, so včeraj sporočili iz Vatikana. Med njimi so: sedeminštiridesetletni škofijski duhovnik msgr. Antonio Guido Filipazzi, ki je več let služil na Apostolskih nunciaturah v Avstriji in Nemčiji in je bil 8. januarja letos imenovan za apostolskega nuncija; novi tajnik Kongregacije za misijone, šestdesetletni salezijanski duhovnik Savio Hon Tai-Fai, ki prihaja iz Hong Konga; novoimenovani tajnik Kongregacije za duhovščino, triinšestdesetletni Španec Celso Morga Iruzubieta, prav tako škofijski duhovnik; novi tajnik Kongregacije za zadeve svetnikov, škofijski duhovnik msgr. Marcello Bartolucci, ter škofijski duhovnik msgr. Edgar Peña Parra, ki je bil 8. januarja letos prav tako imenovan za apostolskega nuncija.

Novi škof Filipazzi je med leti 1998 in 1999 deloval kot svetovalec na papeškem veleposlaništvu na Dunaju, zatem pa je do leta 2003 podobne naloge opravljal v Berlinu. Trenutno je zaposlen v drugi sekciji Vatikanskega državnega tajništva, ki je pristojna za odnose med državami. Sveti oče Benedikt XVI. ga je v mesecu januarju imenoval za apostolskega nuncija na ravni nadškofa.

Kot svojo naslovno škofijo bo Filipazzi prejel škofijo Sutri v Laciju. Ustanovljena je bila v petem stoletju. Leta 1435 je bila združena s škofijo Nepi, leta 1986 pa je postala sestavni del škofije Civita Castellana. Leta 1991 se je Sutri uvrstila na seznam naslovnih škofij.

Prvi naslovni škof omenjene škofije je bil dunajski nadškof kardinal Christoph Schönborn (od 11. julija 1991 do 13. aprila 1995). Schönborn je 13. aprila 1995 postal nadškof koadjutor dunajske nadškofije in 14. septembra istega leta tudi njen nadškof.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh