Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež izredno trpi zaradi primerov spolnih zlorab v katoliški Cerkvi

Objava: 07. 04. 2010 / 09:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež izredno trpi zaradi primerov spolnih zlorab v katoliški Cerkvi

Kardinal Julian Herranz je v pogovoru za italijanski dnevnik ‘La Repubblica’ povedal, da papeža naprej žene ‘neverjetna vera’

Kriza zaradi spolnih zlorab v katoliški Cerkvi za papeža Benedikta XVI. pomeni ‘neizrekljivo, grenko, globoko trpljenje’, je v pogovoru za italijanski dnevnik ‘La Repubblica’ izjavil nekdanji vatikanski ‘minister za pravosodje’, kardinal Julian Herranz. Zaradi afere z duhovniki, ki so izdali in prekršili svoje zaobljube, so bili dnevi velikega tedna in velikonočni prazniki za cerkveno vodstvo ‘sveti teden, poln trpljenja’, je povedal španski kardinal. Vendar je sveti oče z neverjetno močjo preživel tudi te praznične dni, saj ga ves čas podpira njegova ‘neverjetna vera’.

Kardinal Herranz v ozadju napadov na papeža prav tako vidi neomajno stališče Cerkve do zaščite človeškega življenja. Po njegovem mnenju mednarodni mediji papeža niso vzeli pod drobnogled zgolj zaradi pedofilskih duhovnikov, pač pa zaradi 'zagovarjanja etičnih vrednot, ki se začnejo z zavračanjem splava'.

Na fotografiji: kardinal Julian Herranz

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh