Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež je na Telovo izpostavil pomen žrtve na križu

Objava: 04. 06. 2010 / 08:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež je na Telovo izpostavil pomen žrtve na križu

Zaradi slabega vremena je bila telovska procesija odpovedana, mašo pa je papež daroval znotraj lateranske bazilike

Papež Benedikt XVI. je na včerajšnji praznik svetega Rešnjega telesa izpostavil osrednji pomen evharističnega slavja. Z zadnjo večerjo je Jezus prevzel svojo lastno žrtev na križu, je sveti oče dejal med sinočnjo mašo v rimski baziliki sv. Janeza v Lateranu. Pri tem ni šlo za obredno, pač pa za osebno žrtvovanje. Zakrament svetega obhajila pa je neminljiv simbol žrtve našega Odrešenika.

Telovsko bogoslužje s papežem se letos zaradi slabih vremenskih razmer ni odvijalo na trgu pred baziliko, pač pa v notranjosti cerkve rimskega škofa. Procesijo po koncu mašnega slavja, ki naj bi vernike popeljala do kilometer oddaljene bazilike Marije Velike, so zaradi slabega vremena odpovedali. Namesto nje je mašnemu obredu sledila molitev pred Najsvetejšim v lateranski baziliki.

V luči Leta duhovnikov, ki se bo sklenilo prihodnji teden, je Benedikt XVI. povedal, da se Kristus v evharistiji daruje kot duhovnik. Njegovo trpljenje je bilo obenem njegovo 'duhovniško posvečenje' – duhovnik je postal preko trpljenja, smrti in vstajenja.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh