Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: pri sebi vedno nosite majhen evangelij!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 01. 02. 2021 / 09:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2021 / 09:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež: pri sebi vedno nosite majhen evangelij!

Papež: pri sebi vedno nosite majhen evangelij!

Frančišek med včerajšnjim angelusom o Jezusovi avtoriteti in moči Božje besede.

FOTO: Vatican Media

Papež Frančišek je v nagovoru pred včerajšnjo opoldansko molitvijo angelovega češčenja v knjižnici apostolske palače v Vatikanu izhajal iz evangeljskega odlomka, ki pripoveduje o značilnem dnevu Jezusovega poslanstva, soboti, ki je posvečena počitku in molitvi, poroča Radio Vatikan. Jezus je v shodnici v Kafarnaumu bral in razlagal Pisma in je ljudi pritegnil tako s svojo razlago kot z dejanji. Razodeval je drugačno oblast kot pismouki, obenem pa je iz nekega človeka izgnal hudega duha.

Izganjanje hudega duha je predstavljeno kot potrditev posebne Jezusove avtoritete in njegovega učenja, saj je Jezus pridigal z lastno oblastjo, kot nekdo, ki ima nauk in ga jemlje pri sebi, in ne kot pismouki, ki so ponavljali pretekla izročila in iz roda v rod izročene zakone. Pismouki so besede zgolj ponavljali, pri Jezusu pa ima beseda avtoriteto in to se je dotaknilo človeških src. Jezus z besedo lahko tudi ozdravlja.

Papež je vernike povabil, naj pri sebi vedno nosimo majhen evangelij, da ga lahko čez dan prebiramo in prisluhnemo verodostojni Jezusovi besedi ter prosimo Jezusa ozdravljenja naših grehov in naše hudobije. Tudi Devica Marija je vedno ohranjala Jezusove besede in dejanja v svojem srcu ter hodila za njim v popolni razpoložljivosti in zvestobi. Prosimo jo za pomoč, je svoj nagovor sklenil sveti oče, da ga bomo tudi mi »poslušali in hodili za njim ter tako okušali v svojem življenju znamenja njegovega zveličanja«.

Papež razglasil svetovni dan starih staršev in ostarelih

Po molitvi in blagoslovu je sveti oče spomnil, da bomo na svečnico obhajali praznik Jezusovega darovanja v templju, ko sta Simeon in Ana, oba ostarela, a navdihnjena po Svetem Duhu, prepoznala Jezusa kot Mesijo. Da ne bi bili ostareli pozabljeni, je papež Frančišek razglasil Svetovni dan starih staršev in ostarelih, ki ga bomo v vesoljni Cerkvi obhajali na četrto nedeljo v juliju, v dneh, ko godujeta Marijina starša sv. Joahim in Ana.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh