Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež s sredinimi avdiencami ponovno v Vatikanu

Objava: 06. 09. 2012 / 07:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež s sredinimi avdiencami ponovno v Vatikanu

Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco, po poletnem premoru znova v Vatikanu, vernike pozval k redni molitvi.

Po poletnem premoru je papež Benedikt XVI. včeraj ponovno pričel s splošnimi avdiencami v Vatikanu. V vatikanski dvorani za avdience je v različnih jezikih pozdravil več tisoč rimskih romarjev in jim predstavil katehezo o molitvi v knjigi Razodetja. V mesecu juliju sredinih splošnih avdienc ni bilo na papeževem programu, avgusta pa je vernike sprejemal na dvorišču svoje letne rezidence v Castel Gandolfu, okoli trideset kilometrov jugovzhodno od italijanske prestolnice. Vrnitve Benedikta XVI. v Rim sicer ne pričakujejo do konca septembra.

‘V trušču obilice nekoristnih besed’ so številni ljudje že pozabili, kako prisluhniti, je papež dejal v svojem nagovoru. Prav posebej se nismo vajeni umakniti v tišino, tako notranjo kot zunanjo, kjer bi v molitvi prisluhnili Božjemu glasu. Molitev ne pomeni, da več govorimo in prosimo Boga za izpolnitev naših lastnih potreb, pač pa da ljubečemu Bogu prisluhnemo, ga slavimo in častimo, meni Benedikt XVI.

Sveti oče je v svojem nagovoru poudaril, kako redna molitev v človeku ‘obudi občutek Božje navzočnosti’ v njegovem življenju. Boga na ta način dojamemo kot nekoga, ki nas pozna in prenaša. Po papeževih besedah Jezus Cerkev drži v svojih rokah, jo vodi in ji stoji ob strani, tudi ko je odeta v meglice človeških slabosti.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh