Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev apostolski obisk v Mariazellu v Avstriji

Objava: 05. 09. 2007 / 08:10
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev apostolski obisk v Mariazellu v Avstriji


Papež Benedikt XVI.

Sveti oče bo med 7. in 9. septembrom letos na romanju v Mariazellu v Avstriji, ki bo potekalo pod geslom Gledati v Kristusa. Papež Benedikt XVI. bo v teh dneh obiskal dunajsko nadškofijo in graško-sekavsko škofijo.

V Mariazellu, ki je najbolj znano avstrijsko romarsko središče, letos praznujejo 850. obletnico Marijinega svetišča. Že stoletja se romarji z različnih koncev sveta s svojimi skrbmi, prošnjami in molitvami zbirajo ob Materi, ki vsakogar, ki se ji zaupa, vodi k svojemu Sinu.

Papež Benedikt XVI. v Avstrijo prispel v petek, 7. septembra 2007, dopoldne, zgodaj popoldne pa bo državo gostiteljico pozdravil v mestnem središču. Na Judovskem trgu bo molil ob obeležju žrtev holokavsta, zvečer pa se bo srečal z avstrijskim predsednikom Heinzem Fischerjem, diplomatskim zborom in predstavniki javnega življenja.

Vrhunec praznovanja 850. obletnice ustanovitve Marijinega svetišča v Mariazellu bo maša, ki jo bo papež daroval v soboto, 8. septembra, ob 10.30 na trgu pred baziliko, pred tem pa bo osebno molil pred milostnim kipom Matere božje. Sveti oče in njegovi spremljevalci (kardinali in škofi) se bodo srečali tudi s člani avstrijske škofovske konference. Ob 16.45 bo papež skupaj z duhovniki, redovniki in redovnicami, diakoni in bogoslovci pred baziliko molil Marijanske večernice.

V nedeljo, 9. septembra, bo ob 10.30 bo sveti oče v baziliki sv. Štefana daroval sveto mašo in nagovoril zbrano ljudstvo, ob 12. uri pa bo skupna molitev angelovega čaščenja. Popoldne bo papež obiskal tudi opatijo Svetega križa in se v dunajski koncertni hiši srečal s prostovoljci, ki delujejo na socialno-karitativnem področju. Papež Benedikt XVI. se bo od gostiteljev poslovil ob 19. uri na avstrijskem mednarodnem letališču.

Srečanja s papežem v Mariazellu se bodo udeležili tudi slovenski škofje, in sicer: predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Alojz Uran, mariborski nadškof in metropolit msgr. dr. Franc Kramberger, koprski ordinarij msgr. Metod Pirih, novomeški škof msgr. Andrej Glavan, in koprski pomožni škof msgr. dr. Jurij Bizjak.


TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh