Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev obisk Nemčije še nepotrjen

Objava: 03. 11. 2010 / 07:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev obisk Nemčije še nepotrjen

Zvezni predsednik Christian Wulff je svetega očeta uradno povabil na obisk v domovino, vendar iz Vatikana sprejema vabila še niso potrdili.

Z vatikanske strani niso potrdili ugibanj o morebitnem papeževem potovanju v Nemčijo prihodnje leto. Sveti sedež se glede papeževih potovanj strogo drži predpisanih postopkov in poda izjavo šele v primeru, ko so odločitve dokončno sprejete, je za avstrijsko katoliško agencijo Kathpress povedal vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi.

Običajno novice o papeževih potovanjih sporočajo dežele, ki svetega očeta povabijo na obisk, potem ko v Vatikanu potrdijo sprejem povabila. Minuli petek, denimo, so z urada hrvaškega predsednika sporočili, da bo Benedikt XVI. v prvi polovici prihodnjega leta obiskal Zagreb. Novico sta nekaj ur kasneje potrdila tudi Hrvaška škofovska konferenca in zagrebški kardinal Josip Bozanić.

O morebitnem papeževem obisku Nemčije so minuli ponedeljek ugibali pri časniku 'Frankfurter Rundschau', kjer so zapisali, da bo Benedikt XVI. leta 2011 pripotoval v Nemčijo. O obisku naj bi se po njihovih podatkih minuli teden med svojim bivanjem v Rimu dogovarjal predsednik Nemške škofovske konference, nadškof Robert Zollitsch.

Obisk Nemčije bi bil prvi uradni državniški obisk Benedikta XVI. v njegovi domovini. Dve dosedanji potovanji v Nemčijo od začetka njegovega pontifikata, leta 2005 v Köln na svetovni dan mladih in leta 2006 na Bavarsko, nista imeli narave državniškega obiska.

S predsedniškega urada v Berlinu pa so potrdili, da je zvezni predsednik Christian Wulff papeža Benedikta XVI. uradno povabil na obisk Zvezne republike Nemčije. Natančen datum in posamezne postaje obiske zaenkrat še niso znane, gotovo je le, da bo med njimi tudi Berlin.

Pojavljajo se tudi ugibanja o papeževem obisku Freiburga, sedežu nadškofije predsednika Nemške škofovske konference, nadškofa Roberta Zollitscha. Tiskovni predstavnik Nemške škofovske konference Matthias Kopp pa je potrdil povabilo zveznega predsednika Wulffa papežu Benediktu XVI. na uradni državniški obisk domovine.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh